Woonzorgcentrum Molenstee

In een woonzorgcentrum gaan wonen, stellen we vaak maar al te graag uit. Als u de stap toch zet, stellen wij alles in het werk om op een respectvolle manier tegemoet te komen in uw mogelijkheden, beperkingen en moeilijkheden. Samen bekijken we welke zorg- en dienstverlening er nodig is. Hierbij beschikken we niet enkel over verpleeg- en zorgkundigen maar ook over animatoren, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, enzovoort. Zodat u op het juiste moment de juiste hulp krijgt. Woonzorgcentrum Molenstee bestaat uit 4 woongemeenschappen van elk 15 bewoners. Er is telkens een leefruimte met eetzaal en zithoek. Voor 14 personen met dementie is er een aangepaste opvang in één afdeling.

Kamers:

Woonzorgcentrum Molenstee beschikt in totaal over 51 individuele kamers en 5 tweepersoonskamers. Zij hebben allemaal een standaarduitrusting met bed, nachtkastje, stoel, tafel en een ingebouwde vestiairekast. De bewoner is vrij om de kamer volgens zijn eigen smaak verder in te richten met een afwasbare zetel, flatscreen, tv-kastje en persoonlijke spullen. Verder beschikken alle kamers over een sanitaire blok met wastafel en wc. Iedere kamer heeft de mogelijkheid tot een telefoonaansluiting. Er is een noodoproepsysteem waarbij bewoners dag en nacht hulp kunnen inroepen.

Gemeenschappelijke ruimtes:

Naast de individuele kamers beschikt Molenstee ook nog over: kapsalon, cafetaria, kineruimte, badkamers, zithoeken en vier leefruimtes met reftergedeelte. Bij de inrichting werd gestreefd naar een herkenbare aangename huiselijke sfeer. Knusse zithoeken, oude meubelen uit het OCMW-archief, foto’s en voorwerpen verwijzen naar Kampenhout en haar geschiedenis.

Bijkomende informatie:

 • Tijdens de verzorging kan het personeel gebruikmaken van aangepast materiaal.
 • De gemeenschappelijke badkamers zijn zodanig uitgerust dat het baden op een comfortabele manier kan verlopen.
 • De maaltijden, dagelijks vers bereid in onze eigen keuken, zijn evenwichtig en afwisselend. Ze worden aangepast aan de persoonlijke behoefte van onze bewoners.
 • Een ploeg van geëngageerde vrijwilligers biedt een helpende hand bij het maaltijdgebeuren, crea-atelier, cafetaria, feestjes, enzovoort.
 • Woonzorgcentrum Molenstee is doorlopend toegankelijk voor bezoek.

Voor wie?

Ouderen waarbij de zorgen te zwaar zijn geworden om in een thuisomgeving te omkaderen.

Voorwaarden

 1. Leeftijdsvoorwaarde

De bewoner moet de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben op het moment dat hij naar het woonzorgcentrum gaat.

 1. Voorrangsregel

Kandidaat-bewoners die een band met Kampenhout kunnen aantonen, hebben voorrang op de opnamelijst. Niet-inwoners van Kampenhout worden enkel ingeschreven als ze de noodzaak van hun opname kunnen aantonen. Een band met Kampenhout wil zeggen:

 • op het ogenblik van de aanvraag ten minste één jaar ingeschreven (geweest) zijn in het bevolkingsregister van de gemeente Kampenhout.
 • ofwel een familielid hebben tot en met de vierde graad die op het ogenblik van de aanvraag 1 jaar aaneensluitend ingeschreven is in het bevolkingsregister van de gemeente Kampenhout
 • (schoon)ouders van personeelsleden en vrijwilligers van de gemeente of het OCMW Kampenhout.
 • (ex) personeelsleden of vrijwilligers van de gemeente of het OCMW.
 1. Opnamedocumenten

Uw aanvraag dient steeds vergezeld te zijn van een aantal documenten. U kan voor meer informatie hieromtrent terecht bij de maatschappelijk assistent.

Hoe aanvragen?

U kan de formulieren voor een inschrijving op de opnamelijst bekomen bij het onthaal van woonzorgcentrum Molenstee. Hierbij kan u ook steeds een vrijblijvende afspraak maken met de maatschappelijk assistent voor een rondleiding in het woonzorgcentrum.

Nadat u de formulieren hebt ingevuld, moet u deze terug bezorgen aan het OCMW. Dit kan u doen per post, e-mail of door de documenten fysiek binnen te brengen op het onthaal. Het opnameteam bekijkt de ingevulde formulieren en verwittigd de kandidaat-bewoner of ze al dan niet worden ingeschreven op de opnamelijst.

Kostprijs

  Inwoners van Kampenhout Niet-inwoners van Kampenhout
Prijzen vanaf 1 juli 2022 voor een oude kamer 57,31 euro 66,58 euro
Prijzen vanaf 1 juli 2022 voor een nieuwe kamer

netto = bruto - 5,40 euro infrastructuurforfait

68,22 euro bruto/

62,82 euro netto

77,52 euro bruto/

72,12 euro netto

Voor meer informatie omtrent de kostprijs, gelieve contact op te nemen met het woonzorgcentrum via 016 314 328 of wzc.molenstee@ocmw-kampenhout.be.

Deel deze pagina