Week van de Smaak

Tijdens de Week van de Smaak waaien de deuren van De Krop open voor leerlingen uit het vierde leerjaar van lagere scholen uit Kampenhout en omstreken. Een hele voormiddag lang kruipen ze letterlijk in de huid van een echte witloofboer(in) en ontdekken ze alle geheimen van de witloofteelt en het witte goud.

De dag begint traditioneel met een verkleedpartij. De kinderen trekken een hemd of schort aan en worden nadien in kleine groepjes verdeeld. Daarna wachten zes leerrijke en vooral supertoffe activiteiten op hen. Ze leren via een doorschuifsysteem witloof ‘langen’, kuisen, inpakken en verkopen. En uiteraard onderwerpen ze het witloof ook aan een echte smaaktest: eerst met een heerlijk witloofsoepje en daarna smullen ze van hun zelfgemaakte hapjes. Ten slotte kunnen de creatievelingen nog hun hartje ophalen door een witloofwortel in een knap kunstwerkje om te toveren.

De Week van de Smaak vindt plaats in De Krop en dat is uiteraard geen toeval. Het Witloofmuseum vormt nog altijd de thuishaven van het witloof. Enthousiaste en doorwinterde witloofkenners nemen er de kinderen op een speelse manier mee op ontdekkingstocht doorheen de rijke geschiedenis van het witloof en de witloofteelt. Na afloop hebben ze allemaal letterlijk en figuurlijk de smaak te pakken!

Wil jij met jouw school deelnemen aan de Week van de Smaak? Twee keer per jaar - in februari en november - zijn scholen welkom in De Krop. Stuur voor meer informatie een mail naar toerisme@kampenhout.be

Deel deze pagina