Week van de Smaak - november 2018

Dit jaar is het thema ‘De smaak van morgen’. Onze doe-activiteiten in het witloofmuseum passen perfect bij dit thema.

De leerlingen maken op een speelse manier kennis met een stukje witloofgeschiedenis. Hun smaakpapillen worden geprikkeld en ze ervaren dat een museumbezoek niet saai hoeft te zijn!

Op het programma:

  • verwelkoming en zich verkleden (in het museum is voldoende kleding aanwezig zodat ieder kind uitgedost wordt als een echte boer/boerin)
  • ‘witlooftaal’ leren (verdeling in kleine groepjes uitvoeren vande verschillende bewerkingen: ‘langen’, kuisen, verpakken, wegen en verkopen).

Dit alles onder toezicht van ervaren witloofkenners.

  • Als afsluiter proeven de kinderen van heerlijke witloofsoep en –hapjes en maken ze een knutselwerkje met de witloofwortel.

Elke deelnemer krijgt een verrassingspakket bij het verlaten van het museum.

Prijs

De kostprijs voor deelname aan dit project is 5 euro per leerling.

Praktisch

Het project vindt plaats van 12 t.e.m. 23 november 2018.
De workshops starten om 9u30 en eindigen rond 11u30.

Reserveren is vereist en doet u door onderstaand reserveringsformulier te bezorgen aan de dienst toerisme.

Na ontvangst van uw ingevuld reserveringsformulier ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met alle gegevens.