Kunstroute 2019: Cecile Hahn - tekenen, schilderen

Cecile Hahn

Mijn discipline

Tekenen, schilderen

Mijn verhaal

Oude prentkaarten, huwelijksaankondigingen, sierlijke menukaarten, notariële berichten… ze dragen in Kampenhout allemaal de stempel van hun oorsprong: drukkerij Jan Hahn en later Louis Hahn.

In deze ambachtelijke wereld van grafische vormgeving groeide Cecile op. Ze zag hoe haar vader drukwerk allerhande, een gepaste uitstraling gaf.

Waren het deze indrukken uit haar jeugd die haar prikkelden om na haar pensionering een opleiding tekenen en schilderen te volgen aan de Mechelse academie?

Als lerares L.O. en Biologie stimuleerde ze jonge mensen om hun lichaam te kennen en uit te dagen in sport en spel. Met de leerlingen creëerde ze kleurrijke dansvoorstellingen, die de indruk wekten van stijlvol bewegende schilderijen.

Haar werken tonen een sobere weergave van het lichaam. Ze schetst één momentopname van een sierlijke beweging of ze laat het lichaam verstillen tot inkeer en meditatie. De figuren tonen altijd een bezield lichaam. Geestkracht en soberheid gaan harmonieus samen. Niet gehinderd door details straalt elke tekening een innerlijke kracht uit.

Mijn locatie

Kleine Pastorij Kampenhout

Deel deze pagina