Buddywerking

Wil jij graag het eerste aanspreekpunt zijn voor mensen met bepaalde praktische, fundamentele of digitale noden, zoals het zoeken van een woning, documenten leren begrijpen, een e-mail sturen of app installeren, wegwijs raken binnen onze gemeente, …? Of bied je graag een luisterend oor aan mensen die sociaal geïsoleerd leven? Dan kan je als buddy het verschil maken!

Als buddy heb je ongeveer 1 tot 2 uur per week een één-op-ééncontact met een behoeftig persoon uit Kampenhout. Daarmee bied je structureel ondersteuning aan iemand bij wie afkomst, ziekte of eenzaamheid op een of andere manier een belemmerende rol speelt. Je kan bv. ondersteunen op het vlak van mobiliteit, helpen om het sociaal netwerk te vergroten, maar evengoed samen een kopje koffie drinken of een wandeling door de wijk maken. Het is een mooie en duurzame vorm van contact, waarbij tijd, aandacht en versterking centraal staan.

Jouw kwaliteiten:

  • Je hebt ruimte voor het verhaal van de ander.
  • Je hebt een groot inlevingsvermogen.
  • Je bent betrouwbaar en zorgvuldig in je afspraken.
  • Je bent communicatief vaardig en kan goed luisteren.
  • Je bent 1 tot 2 uur per week inzetbaar en hebt een open kijk op maatschappelijk kwetsbare gezinnen en diversiteit.

Ben je geïnteresseerd? Vul dan het onderstaande formulier in! We nodigen je vervolgens graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Deel deze pagina