7 Kampenhoutse Kunstenaars: Ann Oosterlinck

Ann Oosterlinck

Mijn discipline 

Creaties uit Powertex & schilderkunst

Mijn verhaal

Ann Oosterlinck (°1957) heeft al 17 jaar een spierziekte en moest daardoor in 2007 noodgedwongen stoppen met haar zelfstandige activiteit (textieldrukkerij). Ann heeft een hekel aan zelfbeklag en om niet in het 'zwarte gat' te vallen begon zij te schilderen om bezig te blijven.

Ze vindt haar inspiratie in haar grote liefde voor bloemen, planten, mooie tuinen en vooral haar eigen tuin. Hier kan ze haar gedachten laten verdwalen. De schilderijen tonen 'haar' tuinen, met heldere kijk op details: ontdek samen met haar de kabouters, de kruiwagentjes, de paddenstoelen, de lieveheersbeestjes, ... . Iemand noemde haar schilderijen een 'Imaginaire hyperrealistische droomwereld'.

Sinds kort heeft Ann een creatieve uiting gevonden met Powertex. Alle werken zijn steeds gemaakt met recyclagemateriaal (oude stroomdraad, katoenen stoffen, …) en heel veel geduld. Vaak opnieuw beginnen en opnieuw en opnieuw om tot het beste resultaat te komen. De objecten tonen haar wonderlijke droomwereld met vaak rare vormen en figuren.

Wees welkom in de wonderlijke, soms bizarre, imaginaire en hyperrealistische droomwereld van Ann om samen met haar de negatieve gevoelens en twijfels uit haar dagelijks leven te bannen.

Deel deze pagina