Zwerfvuilactie 2023: zorg jij mee voor een kraaknet Kampenhout?

Zwerfvuil is overal en vergaat bovendien erg traag. Soms zelfs helemaal niet! Het heeft daarom een negatieve impact op onze omgeving en het milieu. Ook in Kampenhout is achtergelaten afval nog steeds een probleem en daarom organiseren we, naar jaarlijkse gewoonte, een heuse zwerfvuilactie!

Zijn afvalpapiertjes, rondslingerende blikjes, op de grond gegooide sigarettenpeuken jou ook een doorn in het oog? Heb je zin om mee de handen uit de mouwen te steken, zodat we samen voor een kraaknet Kampenhout gaan? Wel, dan kom je als geroepen, want we nodigen je graag uit om opnieuw deel te nemen aan de zwerfvuilactie! Die gaat dit jaar door op zondag 26 maart van 9 tot 17 uur. Diezelfde avond vindt het grote slotmoment plaats in De Krop, waarbij we via loting zes deelnemers een ballonvaart cadeau doen!

Vorig jaar zetten een honderdtal gemotiveerden hun schouders onder de zwerfvuilactie. En het resultaat mocht er zijn: samen ruimden jullie maar liefst 830 kilogram zwerfvuil op. Dat verdient een dikke duim!

Vraag gratis materiaal aan

Trek je op zwerfvuilmissie, dan moet je natuurlijk tiptop uitgerust zijn. Team Milieu stelt je met veel plezier zakken, handschoenen, grijpers, emmers, … ter beschikking. Je kan daarnaast je eigen materiaal gratis bestellen via mooimakers.be (klik bovenaan op ‘Webwinkel’) of door je als ‘propere burger’ aan te melden op interza.be/propereburgers.

Registreer je actie

Ga je opruimen, registreer je actie dan eerst door het inschrijvingsformulier in te vullen. De link vind je onderaan deze pagina. We vragen daarin om door te geven welke straat of straten je onder handen zal nemen. Zo kan iedereen op het onderstaande kaartje zien waar het al spic en span is en zorgen we er samen voor dat heel onze gemeente opgeruimd wordt.

Hoe duid je jouw route aan?

Via RouteYou kan je eenvoudig jouw zwerfvuilroute uitstippelen.

Hoe je dat doet, vind je stap voor stap uitgelegd in de handleiding onderaan deze pagina.

Waar kan je het verzamelde zwerfvuil afleveren?

We voorzien vijf ophaalpunten waar je het verzamelde zwerfvuil kan achterlaten. Op die locaties vind je nadarhekken met een banner van de zwerfvuilactie waar je alles tegen kan plaatsen. Zorg ervoor dat de zakken niet kunnen wegwaaien. Laat ze bijvoorbeeld niet achter als er storm voorspeld wordt. Interza komt de zakken maandag 27 maart ophalen.

Locaties

  • Kampenhout: gemeentehuis (Gemeentehuisstraat 16)
  • Berg: kerk (Bergstraat 55)
  • Nederokkerzeel: kerk (Sint-Stefaanstraat 1)
  • Buken: kerk (Bukenstraat 31)
  • Relst: kerk (Hutstraat 28)

Doe mee en maak kans op een ballonvaart!

Dankzij jouw inspanningen tover je Kampenhout niet alleen om in een propere plek, je maakt bovendien kans op een leuke prijs! Kom na jouw opruimactie zeker in De Krop (Dorpsstraat 9b) langs voor ons slotevenement. Je bent welkom vanaf 16 uur voor een hapje en een drankje. De kleinsten kunnen zich intussen op het springkasteel uitleven. Om 17 uur volgt de apotheose, want dan verloten we liefst zes ballonvaarten. Doe dus zeker mee met de zwerfvuilactie, want een kraaknet Kampenhout brengt je met je hoofd in de wolken!

Waar werd al opgeruimd?

Op volledig scherm weergeven

Deel deze pagina