Werken begraafplaats Berg

Gepubliceerd op donderdag 29 augustus 2019 8.31 u.
Van 4 september tot uiterlijk 4 oktober 2019 zal de begraafplaats van Berg overdag afgesloten zijn. In opdracht van het gemeentebestuur zullen er werken uitgevoerd worden in het kader van het funerair beleid.

Het gemeentebestuur voert een consequent funerair beleid zoals wettelijk bepaald. Graven en asbewaringen die einde termijn zijn en waarvoor geen behoud of concessieverlenging werd gevraagd, worden op regelmatige wijze ontruimd. In een eerste fase werden de zerken reeds verwijderd door het eigen personeel.

Op 4 september starten de verdere ruimingswerken. De stoffelijke resten worden ondergebracht in een ossuarium. Een beperkt aantal graven wordt verplaatst. De nabestaanden werden gecontacteerd. Het gemeentebestuur stelde hiervoor een externe gespecialiseerde firma aan die op een discrete en respectvolle manier zal werken.

Tijdens de periode van 4 september tot uiterlijk 4 oktober is de begraafplaats overdag afgesloten. Vanaf 17 uur en tijdens het weekend zal de poort open zijn. De begraafplaats is dan toegankelijk voor bezoekers met uitzondering van de zones waarin gewerkt wordt.

Teraardebestellingen of bijzettingen van assen of asverstrooiingen kunnen gewoon doorgaan. Bij elke concrete situatie treffen wij een regeling in overleg met de aannemer en de uitvaartsector.

In een latere fase wordt de begraafplaats verder heringericht met een nieuwe columbariummuur en een uitbreiding van het urnenveld. Ook zetten wij verder in op vergroening.

Wij danken u voor uw begrip.

Bijkomende inlichtingen:

Huguette Kemps, departementshoofd burgerzaken
begraafplaatsen@kampenhout.be of 016 65 99 31 (voormiddag)