Hoe wil jij jouw trage wegen?

Kampenhout wordt doorkruist door tal van trage wegen. Sommige zijn in 1840 officieel vastgelegd in de Atlas der buurtwegen en misschien in onbruik geraakt, andere ontstonden door de jaren heen net spontaan, maar bestaan officieel niet.

Om hier duidelijkheid in te krijgen, werkt de gemeente aan een tragewegenplan. En we hebben jouw hulp nodig! We willen graag te weten komen welke wegjes veel gebruikt worden en waar misschien nog missing links zijn. Helaas kunnen we nu geen grote participatieavonden organiseren. Daarom vragen we jouw inbreng.

Hieronder vind je enkele vragen over trage wegen in het algemeen. Het is in deze fase nog niet de bedoeling om over specifieke wegjes te praten. Het gaat om de grote lijnen. Je kan de kaart van de gemeente onderaan downloaden. Het is de bedoeling dat je hier een aantal dingen op aanduidt.

 • Wenslijnen: Dit zijn lijnen die rechtdoor van punt A naar B lopen. Trajecten die je graag via trage wegen zou kunnen afleggen.
  • Focus hierbij op de grote lijnen: bv. van de dorpskern van Nederokkerzeel naar het centrum van Kampenhout, of van Relst naar de sporthal in de Zeypestraat.
  • Focus niet op lijnen die maar voor één iemand nuttig zijn, zoals bv. van bij jezelf thuis naar oma.
  • Geef aan waarom die lijn belangrijk is (bv. veilig van Relst naar de sporthal) en hoe je die zou willen afleggen (te voet, per fiets, …).
  • Het is belangrijk om rechte lijnen te trekken. Je hoeft geen rekening te houden met straten, het kanaal of huizen. Je mag zoveel lijnen trekken als je wilt, maar geef ook aan welke lijn je het allerbelangrijkst vindt.
 • Wensgebieden: Dit zijn gebieden waar je graag veel trage wegen ziet om bv. te wandelen. Dit moeten geen functionele verbindingen zijn. Je kan opnieuw zoveel gebieden aanduiden als je wilt, maar duid ook zeker aan welk gebied je het belangrijkst vindt.

Opgelet: Wenslijnen en -gebieden zonder motivatie worden niet meegenomen in het verdere traject. Van wenslijnen en wensgebieden met motivatie die vaak terugkeren, zullen we onderzoeken of ze realiseerbaar zijn. We zullen hier steeds naar een compromis moeten zoeken.

Hoe deelnemen?

Je kan ons op verschillende manieren input bezorgen:

 • In de gemeenteberichten van februari vind je een kaart, waarop je bovenstaande zaken moet aanduiden. Deponeer deze kaart met jouw ingevulde gegevens in de brievenbus van het gemeentehuis (Gemeentehuisstraat 16) of de brievenbus van de sporthal van Kampenhout (Zeypestraat 26) en richt deze aan de milieudienst. Indien je niet voldoende plaats hebt om jouw antwoorden in te vullen, mag je altijd een extra pagina met notities toevoegen of je mag de antwoorden ook doorgeven via het digitaal formulier en de kaart inscannen en uploaden.
 • Je kan onderaan deze pagina dezelfde kaart downloaden.
  • Je duidt hier het nodige op aan en deponeert ze nadien in de brievenbus van het gemeentehuis of de sporthal.
  • Je kan jouw antwoorden ook digitaal doorgeven via het digitaal formulier. Je krijgt hier de mogelijkheid om een gescande versie van jouw kaart met aantekeningen te uploaden. Dit is niet verplicht. Je mag in dit digitaal formulier jouw aantekeningen ook uitvoerig beschrijven.

Bezorg ons jouw input ten laatste op woensdag 31 maart.

Wens je graag meer info?

Bekijk dan eerst HIER de webinar voor je aan de slag gaat met de kaart.

Op volledig scherm weergeven