Week van de Smaak laat kinderen kennismaken met witloof

Gepubliceerd op dinsdag 16 november 2021 11.16 u.
Van maandag 8 tot dinsdag 30 november organiseert de gemeente Kampenhout opnieuw de Week van de Smaak. Zo’n 630 leerlingen van lagere scholen uit de omgeving van Kampenhout zakken dan een halve dag af naar cultuur- en beleefcentrum De Krop waar ze in de huid kruipen van een echte witloofboer.

Dankzij de Week van de Smaak heeft de witloofteelt na afloop geen geheimen meer voor de kinderen. Aan het begin van de dag verdelen we ze in kleine groepjes en verkleden ze zich als een echte witloofboer of -boerin. Daarna maken ze via een doorschuifsysteem kennis met witloof ‘langen’, kuisen, verpakken, wegen en verkopen. Uiteraard leren de leerlingen zelf ook witloofhapjes maken én proeven en maken ze een echt witloofkunstwerk met een witloofwortel. Dit alles gebeurt onder het professionele toezicht van ervaren witloofkenners.

Alles vindt plaats in de inspirerende omgeving van De Krop, waar het nieuwe Witloofmuseum gehuisvest is. Op een speelse manier verdiepen de kinderen zich in de geschiedenis en de sociale en culturele impact van het witloof en de witloofteelt. Want een museumbezoek hoeft niet saai te zijn.