Wandelnetwerk Demer en Dijle

Het wandelnetwerk Demer en Dijle is gelegen in een divers gebied met moerassen, bossen, graslanden en landbouw. Met de samenvloeiing in Werchter vormen de Demer en de Dijle een verbinding tussen het Hageland en het Dijleland. In deze regio kunt u uitwaaien op de dijk, maar evengoed genieten van een uniek stukje natuur in de groene vallei.

In totaal strekt dit wandelnetwerk zich uit over 340 kilometer bewegwijzerde wandelpaden en 10 gemeenten: Boortmeerbeek, Steenokkerzeel, Haacht, Herent, Kampenhout, Keerbergen, Kortenberg, Begijnendijk, Rotselaar en Aarschot. Daarnaast vormt het de missing link tussen drie andere wandelnetwerken in Vlaams-Brabant. Dit wandelnetwerk loopt langs Steenokkerzeel en Boortmeerbeek door naar het wandelnetwerk Brabantse Kouters en via Rotselaar en Aarschot maken we de verbinding naar het wandelnetwerk Hagelandse Heuvels en De Merode. Dit zorgt ervoor dat u in het noorden van Vlaams-Brabant, van Affligem tot Diest, onafgebroken langs knooppunten kan wandelen.

Vanaf nu kan je de kaart van dit wandelnetwerk kopen bij onze dienst toerisme. Apart of in combinatie met een handige infogids. Dankzij de knooppunten kan je zelf je eigen wandeling uitstippelen. In de infogids staan alvast enkele voorbeeldwandelingen, maar ook vele leuke bezienswaardigheden die je in de streek zeker moet gezien hebben.

Het wandelnetwerk situeert zich vooral in de streek van het witte goud. We bieden daarom in de infogids verschillende thuisadressen aan waar je tijdens je wandeling terecht kan voor het kopen van asperges of witloof, maar ook voor andere producten zoals aardappelen, groenten, fruit, zuivel, enzovoort.

Koop deze kaart bij de dienst toerisme (Villa Lucie, Kerkstraat 34) of in de bibliotheek (Tritsstraat 5).

Kostprijs:

Kaart: 6 euro
Kaart + infogids:
9 euro