Kampenhout tegen Kanker gehuldigd als Vrijwilliger van het jaar 2023

Gepubliceerd op woensdag 22 november 2023 12.12 u.
Naar goede gewoonte ging het lokaal bestuur op zoek naar de ‘Vrijwilliger van het jaar’, een bekroning voor een persoon/groep die zich belangeloos inzet voor anderen, een vereniging, project of activiteit. Op 21 november benoemde de jury Kampenhout tegen Kanker tot ‘Vrijwilliger van het jaar 2023'.

In het gemeentelijke infomagazine, via sociale media en tijdens activiteiten van de lokale verenigingen lanceerde het lokaal bestuur een oproep om vrijwilligers uit Kampenhout, als dank voor hun onbaatzuchtige inspanningen, in de schijnwerpers te zetten. Het bestuur verwelkomde alle genomineerden op dinsdag 21 november in het Godshuis voor een feestelijke bijeenkomst. De jury, bestaande uit de voorzitters van de gemeentelijke adviesraden, riep vervolgens Kampenhout tegen Kanker uit als Vrijwilliger van het jaar 2023.

Die titel is een warme waardering voor de gezamenlijke inzet van Kampenhout tegen Kanker. De gemeentelijke actiegroep weet een grote ploeg vrijwilligers te mobiliseren om allerhande activiteiten in Kampenhout te organiseren, zoals hun drukbezochte spaghettiweekend, hun jaarlijkse cava- en wijnverkoop en afterworkparty. Met die activiteiten, het welbekende Plantjes­weekend en hun deelname aan de 100 km lopen en 1.000 km fietsen voor Kom op tegen Kanker zamelen de vrijwilligers niet alleen noodzakelijke fondsen voor bijkomend wetenschappelijk onderzoek in, maar zorgen ze er ook voor dat kanker onder de aandacht blijft. Dat doen ze opdat mensen die met de vreselijke ziekte in aanraking komen, zich gesterkt kunnen voelen.

Het lokaal bestuur zette Kampenhout tegen Kanker in de bloemetjes en draagt een zitbank met naamplaatje aan de hardwerkende vrijwilligers op. Die bank zal binnenkort op een mooi plekje in onze gemeente terechtkomen. Uiteraard willen we ook de overige genomineerden van harte bedanken voor hun bijzondere bijdrage aan onze samenleving: de ouderraad van Parkschool Relst en voorzitster Annelore Nackaerts, de oudercomités van alle Kampenhoutse scholen, Georges Schoevaerts, Johan Minner, Maria Lourdes, Kobe Claessens en Marmiche vzw.