Vragen over de impact op de omwonenden

Wat met lichtbevuiling? Tennis, padel en voetbal geven héél veel licht. Wordt de Finse piste ook verlicht?

Terechte opmerking die in het verder verloop van het ontwerp mee opgenomen wordt. Er moet zuinig en efficiënt omgesprongen worden met energie om lichtbevuiling tot een minimum te beperken.

De Finse piste wordt uiteraard ook verlicht met een ‘lage’ verlichting met lage lichtsterkte, met lichtkegels die gericht zijn op de looppiste. De nieuwe generatie ledverlichting laat toe om het licht te laten aanschakelen op het moment dat er een loper nadert.

Met de oriëntatie van voetbal- en tennisvelden werd rekening gehouden, zodoende dat de overheersende lichtinval niet richting omwonenden geprojecteerd wordt.

Wat met lawaai? Padel zorgt voor zeer veel geluidsoverlast.

Sommige sporten gaan inderdaad gepaard met wat geluid. Om dit zoveel mogelijk te beperken, wordt er dan ook een ruime groene buffer geplaatst om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Er kunnen ook akoestische geluidschermen aangelegd worden om het geluid nog meer te dempen.

Wat gaat er voorzien worden voor geluidsoverlast? Ter vergelijking: op zondag mogen de inwoners het gras niet maaien, maar we mogen wel bij elke goal muziek afspelen en dit zijn een paar decibels.

Sommige sporten gaan inderdaad gepaard met wat geluid. Om dit zoveel mogelijk te beperken, wordt er dan ook een ruime groene buffer aangelegd om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Het is niet de bedoeling dat er extra geluidsproductie komt.

Zullen er andere evenementen mogen door gaan op de site? Zowel in het nieuwe gebouw als bv. een festivalletje op het grasveld?

Dat is niet de geest van het ontwerp zoals het nu voorligt. De focus ligt op individueel of in klein groepsverband sport-recreatie te beleven. Het organiseren van een muziekfestival valt hier niet onder, teneinde om de rust van de omwonenden tot een minimum te verstoren.

Mogen jongeren hier samenkomen met luide muziek?

De site wil zeker een ontmoetingsplek zijn voor jong en oud, ook voor onze jongeren. Het is echter niet de bedoeling dat dit gepaard gaat met luide muziek of andere storende handelingen die voor omwonenden en andere gebruikers van de site als storend ervaren kunnen worden.

Hoe gaan jullie vermijden dat deze zone een zone wordt voor hangjongeren (skate, basket, ...)?

De site wil zeker een ontmoetingsplek zijn voor jong en oud, ook voor onze jongeren. Het is echter niet de bedoeling dat dit gepaard gaat met luide muziek of andere storende handelingen die voor omwonenden en andere gebruikers van de site als storend ervaren kunnen worden. In het huidige ontwerp zijn skate en basket op het centrale plein voorzien, waar de sociale controle maximaal is.

Zal het park permanent open zijn, of afgesloten worden op een bepaald uur?

Er wordt gestreefd om de site maximaal te benutten. Zo zal de Finse piste ook niet afgesloten worden met poortjes.

Wij zijn een Vlaamse gemeente. Toch wordt er nu al veel Frans gesproken en ook in het Frans getraind op de voetbal, zal daar in de toekomst een beter beleid rond zijn?

Kampenhout is inderdaad een Vlaamse gemeente, dat is ook de voertaal binnen de administratie en ook de aangesloten clubs (anders verliezen die hun subsidies, zoals opgenomen in de gemeentelijke reglementen). Als er inwoners of niet-inwoners gebruik willen maken van deze site, mogen ze zich uitdrukken in de taal die ze verkiezen. We moedigen als bestuur wel aan om zoveel mogelijk het Nederlands te gebruiken.

Waarom moet er een zone komen waar men kan BBQ'en? Iedereen heeft toch een tuin?

Het voorbeeld van BBQ'en op de site, was een voorbeeld om te tonen hoe polyvalent deze site kan zijn. Niet iedereen heeft een tuin. Mits goede afspraken zou het mogelijk kunnen zijn om hier samen gezellig te picknicken en/of BBQ'en.

Deel deze pagina