Vraag een warmtescan aan en ga warmteverlies van uw woning tegen

Gepubliceerd op vrijdag 26 oktober 2018 13.47 u.

Inwoners van Kampenhout kunnen tijdens de herfst en de winter goedkoop een warmtescan van hun woning laten uitvoeren. Voor slechts 40 euro gaat een energiedeskundige van de vzw 3Wplus, die samenwerkt met het gemeentebestuur, met een warmtebeeldcamera na waar er precies in de woning warmte verloren gaat. Zo’n toestel is nodig aangezien warmteverlies niet met het blote oog waarneembaar is.

Dankzij deze camera is de deskundige in staat om infraroodfoto’s van de woning te nemen, zowel aan de buitenkant als aan de binnenzijde. Na het onderzoek ter plaatse stelt de expert een rapport op met daarin onder meer sprekende infraroodbeelden die het warmteverlies aan de hand van kleuren duidelijk maken. Verder staan in het rapport tips en technische adviezen om het warmteverlies tegen te gaan. Mits enkele ingrepen verdient u de kost van de audit zo terug.

Sociale doelgroepen kunnen bovendien aanspraak maken op verhoogde premies. Ook eigenaars die aan sociale doelgroepen willen verhuren, kunnen een beroep doen op heel wat voordeeltarieven.

Een warmtescan uitvoeren kan alleen tijdens de herfst en de winter. Het verschil tussen de temperatuur binnen en buiten moet voldoende groot zijn, anders is het warmteverlies niet of niet goed te meten.

Een warmtescan aanvragen? Dat kan via 0488/55 98 55 of kyotoindewijk@3wplus.be