NIEUW: vermissingsfiche voor inwoners met dementie - infomoment op 24 oktober

Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023 10.08 u.
In samenwerking met politiezone KASTZE, Steenokkerzeel en Zemst heeft het lokaal bestuur een uniforme vermissingsfiche gelanceerd. Die moet een houvast bieden wanneer een inwoner met (een vermoeden van) dementie verdwenen is en de zoektocht start. Op 24 oktober vindt een infomoment in De Krop plaats

Dankzij de vermissingsfiche kunnen de betrokken partners sneller over volledige informatie beschikken en dus ook sneller schakelen. Dat is nog crucialer wanneer een persoon met dementie verdwenen is. De vermissingsfiche kan voor personen met beginnende tot vergevorderde dementie gebruikt worden en is bovendien zo opgesteld dat ze zowel in thuissituaties als in woonzorgcentra kan dienen.

De vermissingsfiche bestaat uit twee delen. Het eerste deel moet op voorhand ingevuld zijn en jaarlijks door de familie/mantelzorger herbekeken worden om te controleren of de ingevulde gegevens nog steeds correct zijn. In dat onderdeel gaat het om algemene informatie over de persoon. Het tweede deel wordt ingevuld zodra de persoon met dementie vermist is. Daarin staat meer actuele informatie over de persoon, zoals de kledij op het moment van de verdwijning en of de persoon levensnoodzakelijke medicatie moet nemen.

De vermissingsfiche is beschikbaar:

Infomoment op 24 oktober

Op dinsdag 24 oktober 2023 om 19.30 uur lichten we de vermissingsfiche toe op een gratis infomoment rond dementie in de theaterzaal van De Krop (Dorpsstraat 9b, 1910 Kampenhout).

Ook het hoofd van de Cel Vermiste Personen, Alain Remue, zal aanwezig zijn en het belang van een vermissingsfiche duiden.

Schrijf je vooraf in via www.kampenhout.be/infomoment-vermissing. Inschrijven is mogelijk tot en met maandag 23 oktober 2023.

Meer info?

Voor meer info kan je contact opnemen via preventie@kampenhout.be of 0473 73 18 65.