Gamrupa vzw

Gamrupa staat voor Gambian Rural Poor Association

Gambia is een klein land, dat als een enclave in Senegal ligt. De mensen zijn er arm naar onze maatstaven. Ze zijn zich bewust dat zij zelf moeten zorgen voor hun ontplooiing en deze van hun kinderen maar dat ze daarvoor hulp nodig hebben. Daarvoor werd Gamrupa Europe opgericht om samen met onze zusterorganisatie Gamrupa The Gambia kansen en mogelijkheden te scheppen voor hen.

In samenspraak met de inwoners van de dorpen in de buurt van Sifoe proberen wij hun plannen en ideeën, in strijd tegen armoede te realiseren.
zij leveren de werkkrachten en de kennis die er is. Wij delen onze kennis en leveren zo nodig geld of goederen. Elk project moet zelfbedruipend worden.

Enkele realisaties: zonnepanelen voor electriciteit, waterboringen voor drinkbaar water, schoolgelden en schoolmateriaal, medisch materiaal, bouw kraamkliniek, bouw school, bouw educatief center waar opleidingen gegeven worden voor jong volwassenen ( kleermaker, houtbewerking, metaalbewerking, electrieker, kapper ...), wederopbouw gemeenschappelijke markt ...

Bestuursleden gaan minstens 1x per jaar naar Gambia om te kijken hoe alles reilt en zeilt. Dat zijn echte werkbezoeken. Er wordt vergaderd met het bestuur ter plaatse en met de hoofdvrouwen van de families. Er is overleg met overheden en andere personen of groeperingen.

Voor alles is geld onontbeerlijk en POOR staat niet voor niets in de naam van de organisatie.

Wij ontwikkelen niemand.

Dat doen de mensen zelf.

Wij ondersteunen wel ontwikkeling.

Adres

Adres
Loverdal 28
1910 Kampenhout
GSM
0485582008
E-mail
marcel.simons@gamrupa.org
Website
www.gamrupa.org