Scouts St. Servaes Berg

Skoette Berg – Wreed Verslavend


Elke zondag kan je onvergetelijke momenten komen beleven bij Scouts Berg! Daarom wordt er ook wel vaak gezegd: Skoette Berg, wreed verslavend! En dat is zeker niet gelogen.

Scouts Berg is de afgelopen jaren gegroeid en daar is de leiding heel trots op. De leiding voorziet voor de 170 leden elke zondag een leuke activiteit. Zowel voor de kleine kapoentjes van Berg als voor de grotere Givers zal er elke keer iets leuks te beleven zijn op de scouts. Binnen onze scouts hebben wij vijf groepen: Kapoenen, Wouters, Jong-Givers, Givers en Jin.

Iedereen kan zich uitleven omdat er elke week wel nieuwe avonturen op je te wachten staan. Denk maar aan avonturen zoals: bosspelen, pleinspelen, tentenkampen, sportieve uitdagingen, commandotochten, fantasiespelen en zo veel meer.

Alle kinderen tussen 6 jaar en 18 jaar zijn bij ons welkom als lid om het weekend in stijl af te sluiten. Want er is niets leuker dan extra veel plezier te maken voor het begin van de nieuw schoolweek.

Vanaf je 18 jaar kan je veel plezier beleven bij de leidingsploeg. Elke zondag een glimlach op de gezichten toveren door toffe spelletjes te organiseren, niets is leuker! Ook doen wij leuke activiteiten met de leiding om onze band te versterken! Aarzel niet om eens te komen proeven van de fijne sfeer die binnen onze groep hangt! Ook binnen de leiding zijn wij heel blij om nieuwe mensen te ontvangen! Waag zeker je kans! Je kan ons altijd aanspreken tijdens de zondag of ook buiten de scouts. Ook kan je ons een mailtje sturen met je vragen.

Er zijn verschillende activiteiten die een vaste waarde hebben gekregen binnen onze scouts: Startdag, lichtstoet, paasweekend, touwenparcours, takweekend, Bezoekdag … en niet te vergeten: scoutskamp. Elk jaar gaan wij op kamp met heel de scouts.

Kampdata:

  • Kapoenen: 21-26 juli,
  • Wouters: 21-28 juli,
  • Jong-Givers: 18-28 juli
  • Givers: 18-28 juli
  • Jin: Buitenlands Kamp
  • Leiding: 15-31 juli

Ook worden er door onze scouts winstgevende activiteiten georganiseerd zoals Steakdag, Spaghettidag, Quiz …. Deze zijn bedoeld om iets speciaals te kunnen kopen of te voorzien voor de leden. Denk maar aan nieuwe tenten, een speciale activiteit op kamp, een leuke daguitstap, … Naast dit doel, is het voor de leiding ook belangrijk om in contact te komen met andere mensen van het dorp. De leiding wil graag met deze activiteiten zorgen voor een gezellig moment voor iedereen van het dorp. Je kan op de hoogte blijven van onze evenementen via onze site: www.scoutsberg.be, via onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/ScoutsBerg/ of via onze instagram: https://www.instagram.com/scoutsberg/.

Dagen en uren van de activiteiten

Elke zondag. Tenzij anders in het 't boekske wordt vermeld (Website Scouts Berg)

Kapoenen (6-8j) en Wouters (8-11j) van 14u tot 17u
Jong-givers (11-14j), Givers (14-17j) en Jin (17-18j) van 14u tot 18u

Adres

Adres
Raymond Impanisstraat 2
1910 Berg
GSM
0484/76 24 12
E-mail
groepsleiding@scoutsberg.be
Website
www.scoutsberg.be