Veilig naar school met Route2School

Gepubliceerd op donderdag 22 november 2018 14.32 u.
De digitale schoolroutekaart van Kampenhout is klaar. Deze kaart heeft als doel de meest aanbevolen route naar school aan te bieden.

Deze routes zijn niet altijd de kortste, maar wel de meest veilige. Bovendien lopen deze routes zoveel mogelijk via fietspaden, beveiligde kruispunten, alternatieve wegen, trage wegen,...

De digitale schoolroutekaart is het resultaat van een samenwerking van de gemeente Kampenhout met Route2School. Route2School bevroeg leerlingen, ouders en leerkrachten van alle scholen om de mobiliteitsknelpunten in onze gemeente te inventariseren. Hoe komen zij naar school? Welke route nemen ze? Hoe ervaren ze hun route? Welke knelpunten komen ze onderweg tegen? Welke oplossing stellen ze voor?

Je kan de digitale schoolroutekaart van Kampenhout hier terugvinden. Aan de hand van deze kaart zal de gemeente bepaalde knelpunten verbeteren. Hoe je deze kaart moet gebruiken, kan je hier lezen. 

De dienst mobiliteit van de gemeente richt een werkgroep op om de resultaten te bespreken. De opvolging zal gebeuren door de dienst openbare werken en er zal een terugkoppeling gebeuren naar de verkeerscel en de verkeerscommissie. Er zal op zoek gegaan worden naar een passende oplossing. Ook zal er extra aandacht zijn voor de aangeduide trage wegen. Dit om de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren.

Wij danken alvast iedereen die door hun input tijdens de inventarisatiefase meegewerkt heeft aan de ontwikkeling van deze schoolroutekaart.

“Oefen de veiligste route naar school verschillende keren”. Dit is een belangrijke tip die het VIAS, het kenniscentrum verkeersveiligheid, aanraadt als je kind met de fiets naar school gaat.