UPDATE vakantiewerkingen: Vakantiebestemmingen met code rood en oranje

Gepubliceerd op dinsdag 14 juli 2020 14.09 u.
Ondanks de coronacrisis, kan je deze zomer toch op reis vertrekken. Ondertussen wordt er voor vakantiebestemmingen met kleurcodes gewerkt. Ga je deze zomer op reis? Hou er dan rekening mee dat dit ook gevolgen kan hebben voor de deelname aan onze vakantiewerkingen.

Op de website van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl) kan je nagaan welke kleurcode (groen, oranje of rood) er voor een bepaald land geldt en welke gevolgen dat precies heeft als je op reis vertrekt of als je uit een bepaald land terugkeert. Deze situatie evolueert constant. Hou deze website dus goed in de gaten als je deze zomer een reis plant.

Gevolgen voor onze vakantiewerkingen

Vele ouders kregen het perspectief om deze zomer op vakantie te gaan, maar door de huidige ontwikkelingen moet je er ook rekening mee houden dat dit gevolgen heeft voor wie ingeschreven is voor onze vakantiewerkingen (sportweken, speelplein). Hoe zit de vork precies aan de steel?

  • Komt de deelnemer terug uit een gebied met code groen? Het kind kan zonder problemen deelnemen aan onze activiteiten.
  • Komt de deelnemer terug uit een gebied met code oranje? Er wordt gevraagd om vrijwillig in quarantaine te gaan (14 dagen) en een test te ondergaan. 
  • Komt de deelnemer terug uit een gebied met code rood? Er geldt dan een verplichte quarantaine (14 dagen) en je moet een test ondergaan. Dit moet gerespecteerd worden. Tijdens de quarantaineperiode kan het kind dus niet deelnemen aan de activiteiten.

Als vakantiewerking vertrouwen we op de verantwoordelijkheid en het gezond verstand van ouders en jongeren! Neem voor meer inlichtingen i.v.m. ons zomeraanbod contact op met jeugd@kampenhout.be.