Gratis tuinworkshops ‘Leren thuiscomposteren’ en ‘Kruidenspiraal maken’

Gepubliceerd op dinsdag 14 februari 2023 8.22 u.
Kan jij ook niet wachten om in je tuin aan de slag te gaan? Dit voorjaar organiseren Interza en Incovo, samen met de Tuincoach, twee inspirerende workshops. De sessies vinden plaats in Diegem en Kampenhout, telkens op zaterdag van 10 tot 12 uur.

Aanbod

Zaterdag 25 maart: leren thuiscomposteren

  • Locatie: in de tuin van Huis De Klink, Groenstraat 25, 1831 Diegem
  • Tijdstip: van 10 tot 12 uur

Wist je dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in je tuin? En dat je compost zelf kunt produceren door jouw groente,- fruit- en tuinresten thuis te composteren? Je tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur, je bespaart er ook geld en afval mee. En bovendien hou je de duurzame kringloop in stand. Weet je niet hoe je eraan begint? Wat wel en niet te composteren? Of welk systeem je het best gebruikt? Het komt allemaal aan bod in de workshop ‘leren thuiscomposteren’.

Zaterdag 22 april: kruidenspiraal maken

  • Locatie: in de tuin van Ons Tehuis Brabant vzw, Perksesteenweg 126, 1910 Kampenhout
  • Tijdstip: van 10 tot 12 uur

Een kruidenspiraal is een manier om veel verschillende kruiden op een klein oppervlak te kweken. Het is een kleine ‘rots’ met verschillende biotopen: zonnige, schaduwrijke, drogere en nattere zones. Zo krijg je ideale groeiomstandigheden op een beperkte plek voor planten die stuk voor stuk wat anders nodig hebben. In deze workshop bouw je samen met onze tuincoach, Wim Azijn, een kruidenspiraal van steenafval (steenpuin, oude dals, klinkers, kasseien, …). Zo kan je dat achteraf ook toepassen in je eigen tuin.

Hoe inschrijven?

Stuur een mail naar hilde.goldenberg@interza.be vóór woensdag 22 maart 2023 met vermelding van de workshop(s) die je wil volgen. Deelnemen is gratis, maar als je je inschrijft, rekenen we erop dat je deelneemt. Je ontvangt een bevestigingsmail met alle praktische info.

Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt tot 15 deelnemers per sessie. Schrijf je dus snel in!