Verkiezingen

Op zondag 26 mei 2019 trekken we weer met z’n allen naar de stembus. Er zijn dan verkiezingen van de Gewest- en Gemeenschapsparlementen, van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en van het Europees Parlement.

U kan komen stemmen van 8 uur tot 16 uur in de sporthal van Kampenhout (Zeypestraat 26).

 In België zijn we uiteraard gebonden aan de stemplicht. Dat wil zeggen dat elke Belg ouder dan 18 jaar verplicht is om te gaan stemmen. Ook EU-onderdanen kunnen zich laten registreren als kiezer voor het Europees parlement.

Wat als je niet kan gaan stemmen? Wat moet ik doen om een volmacht te geven? Welke formulieren heb ik nodig? Wat als ik moet werken? ...

Dit zijn enkele van de veelgestelde vragen waar wij u hier graag een antwoord willen geven. In onderstaande links vind je de nodige informatie en formulieren betreffende de verkiezingen. Indien u toch nog met andere vragen zit aarzel dan niet om met ons contact op te nemen of de website van https://verkiezingen.fgov.be/ te raadplegen.

 

Er zal in de Zeypestraat eenrichtingsverkeer zijn vanaf de Haachtsesteenweg richting sporthal t.e.m. het kruispunt met Nieuwegen. 

We raden iedereen aan om met de fiets te komen. U maakt dan kans op één van de 2 waardebonnen die we verloten (vraag steeds uw lotje als u met de fiets komt).

Boezemt een stemcomputer jou toch wat angst in? Dan kan je vooraf al eens oefenen. In het gemeentehuis en in de bibliotheek (tijdens openingsuren) staat een demo-opstelling vanaf 1 april.