Stoppen met roken? Je beste stoppoging ooit!

Gepubliceerd op woensdag 10 februari 2021 10 u.
Rook je? En denk je er wel eens aan om te stoppen? Gewoon doen! Voor je gezondheid én voor je portemonnee. Doe meteen je beste stoppoging ooit. Volg daarom de rookstopcursus die op 8 maart start in Rotselaar.

Waar kan je een rookstopbegeleider vinden?

Aan de telefoon, in een praktijk van een tabakoloog of in een groepscursus in een gemeente.

Tabakstop is de telefonische hulplijn. Het nummer staat op je sigarettenpakje: 0800 111 00. Je kan alle werkdagen tussen 15 en 19 uur gratis naar tabakstop bellen. Je wordt er persoonlijk begeleid bij het stoppen met roken, als je gemotiveerd bent om een stopdatum vast te leggen. Je krijgt een vaste coach die je op afspraak contacteert. Hij geeft je tips en advies en zorgt ervoor dat je een heel goede stoppoging doet. Met veel kans op succes. Lees er alles over op www.tabakstop.be.

Een tabakoloog heeft vaak een eigen praktijk waar je terechtkan. Je kan bij hem maximum 4 uren rookstopbegeleiding aan een voordelig tarief volgen. Een tabakoloog in je buurt vinden? Ga naar www.tabakologen.be. Meer info over de financiële tussenkomst van de Vlaamse overheid vind je hier.

Rookstopcursus in Rotselaar (start op 8 maart 2021)

Sommige rokers zijn gebaat bij een groepsaanpak van hun rookstoppoging. De gestructureerde begeleiding en het lotgenotencontact kunnen dat extra duwtje in de rug zijn.

Op 8 maart start in Rotselaar een rookstopcursus. Maak een nieuwe start en schrijf je in. De rookstopcursus bestaat uit acht bijeenkomsten, gespreid over drie maanden. Kathleen Peetroons, een erkende tabakoloog begeleidt de groep en geeft je handige tips en trucjes om de sigaret vaarwel te zeggen. Ze bereidt je voor op de gezamenlijke rookstop en traint je vaardigheden om herval te voorkomen. Dan stop je samen met je lotgenoten. En ook daarna begeleidt zij de groep nog verder. Zo maak je van die nieuwe start een succes en beleef je je beste stoppoging ooit.

Wil je deelnemen aan de rookstopcursus?

Volg op 1 maart om 19.30 uur de vrijblijvende online infosessie.

Leer stoppen en volhouden in acht sessies op:

  • maandag 8 maart
  • maandag 15 maart
  • donderdag 25 maart
  • maandag 29 maart
  • maandag 12 april
  • maandag 26 april
  • maandag 10 mei
  • maandag 24 mei

Telkens om 19.30 uur

Indien mogelijk, gaat de cursus fysiek door.

Locatie: GC De Mena, Provinciebaan 2, 3110 Rotselaar

Meer weten of inschrijven via: drugsenalcoholpreventie@rotselaar.be, 016 26 94 37 of schrijf je in via het online formulier.

De Vlaamse overheid vergoedt grotendeels jouw deelname aan de cursus. Je betaalt zelf nog 48 euro voor de hele cursus. Heb je een statuut van verhoogde tegemoetkoming? Dan betaal je slechts 24 euro.