Solidair Kampenhout

Wat houdt dit initiatief in?

We merken dat er heel wat spontane initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, zetten we een vrijwilligerswerking op. Het doel is om inwoners die hulp nodig hebben in contact te brengen met mensen die graag willen helpen.

Alle Kampenhoutse 65-plussers hebben een brief ontvangen met de vraag of ze hulp nodig hebben. Het gaat over ondersteuning bij boodschappen, een telefonisch gesprek of andere zaken. Wie geen beroep kan doen op het eigen sociaal netwerk (familie, buren, vrienden, ...) kan ons steeds een vraag om hulp bezorgen via:

Om deze mensen te ondersteunen, zoeken we vrijwilligers. Zij kunnen zich via dezelfde weg aanmelden of het online inschrijvingsformulier invullen. 

Belangrijk: Vrijwilligers kunnen zich registreren op www.vlaanderenvrijwilligt.be om zo verzekerd te zijn voor ongevallen. Dit is een initiatief van de Vlaamse overheid waar vrijwilligers gratis gebruik van kunnen maken.

Hoe?

Van zodra we hulpvragen ontvangen, zoeken we een vrijwilliger die zich heeft aangeboden. We coördineren de verschillende hulpvragen met de nodige aandacht voor de actuele richtlijnen inzake hygiëne en sociale afstand. 

Denk in deze periode vooral aan de gezondheid van jezelf en van anderen!

Deel deze pagina