Solidair Kampenhout

Lokaal bestuur Kampenhout startte in het begin van de coronacrisis met de vrijwilligerswerking Solidair Kampenhout. Velen toonden zich bereid om kwetsbare Kampenhoutenaren te helpen met boodschappen, een telefonisch gesprekje of andere kleine taakjes. Nu we in een tweede lockdown zijn beland, focussen we vooral op het verder bestrijden van eenzaamheid.

Sociale cohesie en contacten met mensen zijn essentieel voor een goede geestelijke gezondheid. Steun van anderen is één van de belangrijkste hulpbronnen wanneer de veerkracht in het gedrang komt. Met Solidair Kampenhout willen we graag zorgen voor elkaar en onze veerkracht versterken, vereenzaming tegengaan en mensen in contact brengen met elkaar.

Wat houdt dit initiatief in?

We merken dat er heel wat spontane initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, zetten we een vrijwilligerswerking op. Het doel is om inwoners die hulp nodig hebben in contact te brengen met mensen die graag willen helpen.

Voel je je eenzaam?

Heb je nood aan een babbel? Geef ons dan zeker een seintje. Wij brengen jou in contact met een van onze vrijwilligers voor een gezellig telefoongesprekje.

Wil je graag helpen?

Help je graag mensen tegen de vereenzaming? Hou je van een leuk telefonisch babbeltje? Geef ons dan jouw gegevens door.

Ook wie geen beroep kan doen op het eigen sociale netwerk (familie, buren, vrienden, ...) voor hulp bij allerhande kleine taakjes, zoals bv. het doen van boodschappen, kan ons nog altijd contacteren via:

  • solidair@kampenhout.be
  • 016 65 99 20
  • Je kan ons bereiken van maandag t.e.m. vrijdag tussen 9 en 12 uur.
  • Of vul het online formulier in dat je hieronder kan vinden.

Wie graag wil helpen, kan zijn/haar gegevens ook achterlaten via bovenstaande gegevens.

Hoe?

Van zodra we hulpvragen ontvangen, zoeken we een vrijwilliger die zich heeft aangeboden. We co√∂rdineren de verschillende hulpvragen met de nodige aandacht voor de actuele richtlijnen inzake hygiëne, mondmaskers en sociale afstand.¬†

Denk in deze periode vooral aan de gezondheid van jezelf en van anderen!

Deel deze pagina