Snoeiwerken platanen Wildersedreef: Dreef afgesloten voor doorgaand verkeer

Gepubliceerd op woensdag 14 augustus 2019 10.29 u.
Vanaf 19 augustus vindt er een zomersnoei plaats van de platanen in de Wildersedreef. Dit duurt ongeveer 2 weken (kleine wijzigingen mogelijk). Tijdens deze snoei wordt de Wildersedreef afgesloten voor doorgaand verkeer en wordt een omleiding voorzien. Bewoners geraken wel steeds tot aan hun woning.

Na advies van boomexperten werd besloten om over te gaan tot een zomersnoei van de platanen in de Wildersedreef. Deze snoei omvat het oordeelkundig verwijderen van een aantal takken die de verdere ontwikkeling van de bomen ten goede komt.

Er moet rekening gehouden worden dat de snoeiwerken in twee fases zullen uitgevoerd worden: het deel tussen de Dorpelstraat en de Aarschotsebaan en het deel vanaf de Aarschotsebaan (de signalisatieplannen kan u hieronder downloaden).

Tijdens de snoeiwerken aan het deel tussen Dorpelstraat en Aarschotsebaan is een omleiding voorzien via Haachtsesteenweg, Hutstraat en Aarschotsebaan (zie afbeelding fase 1).

Tijdens de snoeiwerken vanaf de Aarschotsebaan is een omleiding voorzien via de Aarschotsebaan, Terloonststraat, Stokstraat en Balkestraat (zie afbeelding fase 2).