Wil je als particulier een dier slachten, dan moet je die slachting registreren.
Voorwaarden
- Grote dieren (paarden, runderen) moeten in het slachthuis geslacht worden.
- Varkens, geiten en schapen mogen thuis geslacht worden. Ook deze slachting moet je registreren.
- Voor het slachten van kippen, konijnen en klein wild is geen toelating nodig.
Hoe aanvragen?
Particuliere slachting buiten het slachthuis
Kies je voor een particuliere slachting buiten het slachthuis, dan moet je elke slachting persoonlijk aangeven bij het lokaal bestuur (minstens 2 werkdagen vóór de slachting). Vergeet niet het sanitelnummer of oornummer van het te slachten dier mee te brengen.
Slachtingen in het slachthuis
Kies je voor een slachting in het slachthuis en heb je al een registratienummer, dan moet je niet elke keer opnieuw een slachtbrief halen bij jouw lokaal bestuur. Je kan voor elke slachting rechtstreeks naar het slachthuis gaan.
Wat meebrengen?
- identiteitskaart
- Sanitelnummer van het dier