Samen veerkrachtig

Het is een vaste stip in onze agenda. Elk jaar vindt van 1 tot 10 oktober de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Ook in Kampenhout zetten we dan 10 dagen lang onze psychische gezondheid en onze veerkracht in de kijker onder het motto ‘Samen veerkrachtig’.

Voor deze 10-daagse werken we samen met Logo Oost-Brabant en Eerstelijnszone BraViO.

Babbelbanken

Sociale verbondenheid stimuleren, ervoor zorgen dat mensen zich goed omringd voelen, een babbeltje met de buur, kletsen met iemand op straat, praten met je vrienden, ... Het is bewezen: meer onderling contact leidt tot meer wederzijdse steun en hulp, meer vertrouwen en meer geluk. Met een kleine moeite lever je zo een bijdrage aan een prettigere buurt.

Daarom nodigen we je graag uit aan onze babbelbanken. Moedig je buren en vrienden aan om samen met onze welzijnsraad af te spreken voor een gezellige en deugddoende babbel aan een van de vrijwilligersbanken op:

  • maandag 3 oktober 2022 vanaf 17 uur in Nederokkerzeel (Bogaertstraat, tegenover de parochiezaal);
  • dinsdag 4 oktober 2022 vanaf 17.30 uur in Kampenhout (Gemeenteplein, aan wzc Molenstee);
  • woensdag 5 oktober 2022 vanaf 17.30 uur in Relst (Hutstraat, aan de kerk);
  • donderdag 6 oktober 2022 vanaf 17 uur in Berg (hoek Torfbroeklaan/Fazantendal).

Zeg het met een spreuk!

Net zoals de voorbije jaren sporen we jou aan om van 1 tot 10 oktober 2022 een hartverwarmende, aanmoedigende of inspirerende spreuk op jouw raam te schrijven. Samen boosten we zo de veerkracht in Kampenhout!

Bij team Sociale zaken kan je gratis een stift verkrijgen waarmee je zo’n spreuk op jouw raam kan schrijven. En die je achteraf ook gemakkelijk kan uitwissen. Stuur daarvoor een mailtje naar welzijn@kampenhout.be.

Zoek je nog wat inspiratie voor spreuken? Die vind je HIER.

Volg een verrijkende lezing

Lezing 'Zelfdoding in Vlaanderen' • donderdag 29 september 2022

Misschien maak jij je zorgen om iemand die zich minder goed in z’n vel voelt of die (mogelijk) aan zelfmoord denkt? En misschien weet je soms niet goed hoe je daarover in gesprek kan gaan? Deze lezing, verzorgd door het Centrum ter Preventie van Zelfdoding, wil je helpen om signalen te herkennen en gepast te reageren op iemand die (mogelijk) aan zelfmoord denkt.

Vorming hulpverleners: suïcidepreventie • donderdag 22 december 2022

Kom jij tijdens je job regelmatig in contact met suïcidale personen en ben je op zoek naar hoe je daarmee kan omgaan? Tijdens deze korte vorming staan we stil bij de belangrijkste aspecten van suïcidepreventie. We behandelen vragen als ‘Wat is suïcidaliteit?’, ‘Hoe herken ik signalen?’ en ‘Wat zeg ik beter wel en wat niet?’.

Denk je aan zelfmoord, ga dan naar www.zelfmoord1813.be of bel anoniem en gratis naar 1813.

Deel deze pagina