Samen veerkrachtig

Van 1 tot 10 oktober vindt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Onder het motto 'Samen Veerkrachtig' focussen wij dan in onze gemeente op dit levensbelangrijke thema en zetten we het belang van veerkracht in de kijker via een aantal acties. Want veerkracht is meer dan ooit overal nodig.

Het leven zoals we dat kennen, wordt dit jaar immers serieus op zijn kop gezet. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het coronavirus heeft bijgevolg niet alleen een grote impact op onze fysieke, maar zeker ook op onze geestelijke gezondheid. Om deze onzekerheid goed door te komen, is de veerkracht van mensen cruciaal. Hieronder vindt u een overzicht van onze acties.

Workshop ‘Fit in je hoofd’ op 6 oktober

Goed nieuws! Veerkracht kan u trainen! Want uw veerkracht hangt voor een groot deel af van uw vaardigheden om met problemen en stress om te gaan. En die kan u oefenen! Zo kan u leren positief om te gaan met een negatieve gebeurtenis of uw goed gevoel te beschermen. 

Daarom organiseert Eerstelijnszone BraViO, de gemeenten Kampenhout, Machelen, Steenokkerzeel, Zemst, stad Vilvoorde, LOGO Oost-Brabant en LOGO Zenneland in het najaar van 2020 een reeks interactieve workshops waar de 10 stappen van www.fitinjehoofd.be centraal staan. U krijgt tips en oefeningen om dagelijks in te zetten op uw geestelijke gezondheid.

Schrijf u snel in om u van een plaatsje te verzekeren of om de juiste link te ontvangen om deze workshops online te volgen.

Wanneer en waar:

  • Steenokkerzeel vrijdag 2 oktober 19.30 uur - doelgroep jongeren
  • Kampenhout dinsdag 6 oktober 19.30 uur - doelgroep algemene bevolking
  • Machelen woensdag 7 oktober 19.30 uur - doelgroep algemene bevolking
  • Vilvoorde donderdag 8 oktober 14 uur - doelgroep ouderen
  • Zemst donderdag 8 oktober 19.30 uur - doelgroep mensen die in de zorg werken

Meer info of inschrijven: info@elzbravio.be

Wilt u nu al aan de slag? Geef uw veerkracht dan een boost met de oefeningen op www.fitinjehoofd.be.

Zeg het met krijt!

Fleur tijdens de 10-daagse uw wijk of straat op door uw kinderen hun gevoelens te laten uitbeelden met stoepkrijtjes. Neem een foto van hun mooie krijttekening en stuur dit werkje door naar welzijn@kampenhout.be of deel de foto op sociale media met de hashtag #samenveerkrachtigkampenhout.

Magische spreukentocht voor kinderen

In het centrum van Kampenhout kunnen kinderen tijdens deze 10-daagse deelnemen aan onze zoektocht. Kindjes! Zoek het verborgen magische woord tijdens de spreukentocht. 

Voor wie: kinderen tot 12 jaar maken kans op een leuke prijs.

De zoektocht kan u vanaf 1 oktober terugvinden op onze website.