Reglement

Breng je met je viervoeter een bezoekje aan het hondenlosloopbos? Lees vooraf zeker de gouden gebruiksregels hieronder na. Zo blijft het losloopbos een plezier voor mens en dier!

Wees welkom tussen zonsopgang en -ondergang

Het losloopbos is enkel toegankelijk voor honden (geen andere dieren). De puppyzone staat open voor puppy's tot zes maanden. Je trouwe viervoeter is welkom tussen zonsopgang en zonsondergang.

Elke hond is toegelaten, behalve:

  • agressieve en niet-sociale honden;
  • niet-gechipte en niet-gevaccineerde honden (wettelijke vaccinaties);
  • honden die loops zijn (tot twee weken na het bloeden);
  • gekwetste honden;
  • honden die drager zijn van een ziekte, vlooien of andere parasieten.

Gedraag je als een voorbeeldig baasje

Hou je hond steeds in het oog en ga er verantwoord en diervriendelijk mee om. Je gebruikt het bos op eigen risico en bent volledig verantwoordelijk voor je honden schade aan derden, andere honden of infrastructuur.

Waak over je hond

Honden mogen geen abnormale hinder veroorzaken door aanhoudend geblaf. Bij onwenselijk gedrag kan de toegang tot het losloopbos ontzegd worden. Bij herhaaldelijke overtredingen kunnen de hond en de begeleider (zelfs met een andere hond) niet meer toegelaten worden.

Breng geen hondenvoedsel of speeltjes mee

Je voedert je eigen of andere honden niet. Je gebruikt geen speeltjes, stokken of andere werptuigen. Om te vermijden dat ze zouden opspringen, is het niet toegelaten om honden op te pakken.

Begeleid je hond correct

Je mag je hond niet laten begeleiden door personen die het dier niet onder controle kunnen houden. Je verwijdert de leiband pas na de sluis in het losloopgedeelte van het losloopbos nadat de poort dicht is.

Neem je verantwoordelijkheid

Het lokaal bestuur is niet verantwoordelijk voor schade aangericht door honden aan derden of andere honden en bij eventuele ongevallen.

Hou het netjes

Hou het bos proper! Ruim uitwerpselen meteen op, neem ze mee en gooi ze in een vuilnisbak (deze regel geldt niet voor geleidehonden). Ook ander afval neem je mee en deponeer je in een vuilnisbak. Roken is verboden!

Draag steeds zakjes op zak

Een hondenbegeleider moet steeds hondenpoepzakjes bij zich hebben en ze op verzoek van de bevoegde ambtenaar kunnen tonen.

Hou je kind(eren) in het oog

Het losloopbos is geen kinderspeeltuin. Kinderen zijn steeds onder begeleiding
van een volwassene.

Schade? Maak een melding!

Bij schade aan de omheining of andere infrastructuur maak je een melding via loods@kampenhout.be.

Deel deze pagina