Lancering Receptenwedstrijd: Het Witte Goud, Witloof

Gepubliceerd op donderdag 29 augustus 2019 15 u.
De gemeenten Haacht en Kampenhout slaan dit najaar de handen in elkaar om het witloof in de schijnwerpers te zetten. In samenwerking met Toerisme Vlaams-Brabant organiseren ze de receptenwedstrijd ‘Het Witte Goud, Witloof’. Dit project werd vandaag voorgesteld in Brasserie Brouwershof in Haacht.

In 2017 woedde er nog een bittere strijd om de titel van ‘Witloofgemeente’. Nu de storm gaan liggen is, zetten beide gemeenten alles op alles om samen dit ‘witte goud’ naar de ruimere regio uit te dragen. Het Haachtse horecaplan, waarmee in 2017 van start werd gegaan, de reeds jaren gekende eigenheid van de Kampenhoutse witloofteelt en de focus van Toerisme Vlaams-Brabant op het ‘witte goud’ vormen de ideale basis voor deze receptenwedstrijd die volledig in het teken staat van lokaal geteeld witloof. De wedstrijd zal bovendien verlopen onder het goedkeurend oog van enkele beroemde meesterkoks.

De wedstrijd

Inwoners van Kampenhout en Haacht krijgen de kans om een recept in te dienen waarin witloof de hoofdrol opeist. Deelnemen kan door online het deelnameformulier in te vullen. Uiterlijk op 30 september 2019 moet dit deelnameformulier ingediend worden bij de dienst toerisme van Kampenhout of Haacht.

Elke deelnemer mag maximum 2 recepten inzenden en kan slechts 1 keer geselecteerd worden. Deze gerechten worden bij voorkeur bereid met lokaal geteeld witloof. De deelnemer geeft ook aan de organisatie de toestemming om de recepten vrij te gebruiken.

Uit alle inzendingen zullen uiteindelijk 6 finalisten gekozen worden door een leesjury op basis van originaliteit, gebruikte producten, bereiding, verhouding prijs/bereidingstijd,... Op 18 november bereiden zij tijdens een kookwedstrijd hun gerecht voor een vakjury van 3 Belgische meesterkoks en de burgemeesters van Haacht en Kampenhout, onder leiding van Rik Dumon (meesterkok Restaurant Dumon).

De prijs

De winnaar van de receptenwedstrijd wordt voor één avond hulpkok in Restaurant Dumon en krijgt op die avond voor 8 personen een gastronomisch diner met aangepaste wijnen aangeboden. Op het menu staat onder andere het winnende recept.

Deze wedstrijd is overigens niet het eindpunt voor de 6 winnende recepten. De horecazaken in Haacht en Kampenhout krijgen achteraf de vrije keuze om minstens 1 winnend recept op hun menukaart te zetten. Misschien wordt uw inzending dus wel een nieuwe witloofklassieker!

Meer informatie over deze wedstrijd (verloop, reglement, prijzen,…) kan u HIER vinden.

Indien u nog verdere vragen heeft, kan u steeds contact opnemen met de toeristische dienst van de gemeente Kampenhout of Haacht via: toerisme@kampenhout.be of 016 65 99 71 of toerisme@haacht.be of 016 26 94 34.