Receptenwedstrijd 2019: Gebakken witloof met parelhoen en gebakken krieltjes

Gerecht van: Augustin Bosmans

Ingrediënten:

  • 1 parelhoenfilet
  • 2 stronkjes witloof
  • 50 gram spekblokjes
  • 50 gram krieltjes
  • Diverse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • 50 gram boter
  • Enkele blaadjes radicchio
  • 1 eetlepel wijn
  • ½ deciliter bouillon
  • Peterselie
  • Citroensap
  • Tijm

Bereidingswijze volgens Augustin:

  • Stap 1: Oven voorverwarmen.
  • Stap 2: krieltjes spoelen en gaar koken en vervolgens laten afkoelen.
  • Stap 3: de ui fijn snipperen.
  • Stap 4: de filets op kamertemperatuur brengen.
  • Stap 5: heet witloof opkuisen en in de lengte halveren en hierop citroensap druppelen.
  • Stap 6: de ingrediënten voor de saus mengen.
  • Stap 7: de krieltjes pellen en bakken.
  • Stap 8: de filets aanbakken.
  • Stap 9: spekjes bakken en laten uitdruppen. Pan blussen met citroensap, bouillon en wijn.
  • Stap 10: alles bij de filets doen en afgedekt met aluminiumfolie in de oven plaatsen.
  • Stap 11: witloof bereiden.
  • Stap 12: borden dresseren en opdienen.