Oude Interza-zakken inruilen kan nog tot 30 april

Gepubliceerd op woensdag 5 december 2018 14.29 u.

Twee jaar geleden stapte Interza over van de witte naar een groene restafvalzak. De groene restafvalzakken zijn geldig in alle Interza-gemeenten en zijn ook technologisch beveiligd tegen namaak.

Wie eind 2016 nog witte restafvalzakken in de schuif had, kreeg twee jaar de tijd om de rollen op te gebruiken. Vanaf 1 januari 2019 nemen de Interza-ophaalploegen de witte zakken niet meer mee. Inwoners die ondanks de ruime overgangsperiode toch nog witte zakken hebben, krijgen begin 2019 een allerlaatste kans om de zakken in te ruilen.

“Het volstaat om de overblijvende zakken of rollen in te leveren bij een Interza-recyclagepark of op de Interza-hoofdzetel. Dit kan NIET op het gemeentehuis. De waarde van de zakken wordt dan teruggestort op je bankrekening,” vertelt Herlinde Baeyens, verantwoordelijke klanten en communicatie bij Interza. “Per pakketje vul je een ondertekend teruggaveformulier in. Je vindt dit formulier vanaf 20 december op de Interza-website. Het ingevulde formulier draai je best met een elastiekje of kleefband rond de resterende rol.”

Inwisselen van de oude witte zakken kan uiterlijk tot 30 april 2019. Daarna gaat de waarde van de zakken onherroepelijk verloren. 

Oudere blauwe pmd-zakken kunnen wel nog zonder beperking verder gebruikt worden.

Meer info:
Herlinde Baeyens
Verantwoordelijke klanten en communicatie
Herlinde.baeyens@interza.be
0493 / 63 57 18