Groepsaankoop ontharding

Vlaanderen is een van de meest verharde gebieden van Europa. Dat zorgt voor een groter risico op overstromingen, minder waterinfiltratie, een hogere temperatuur in steden en dorpen, minder CO2-opslag door planten en de bodem, en een verlies aan biodiversiteit. Het is dus noodzakelijk om de verharding aan te pakken.

Wil jij jouw (voor)tuin bestendiger maken tegen droogte, hitte en wateroverlast? En er tegelijkertijd een groene plek van maken? Laat jouw overbodige verharding weghalen om die door groene en waterdoorlatende alternatieven te vervangen.

Om de ontharding van kleine oppervlaktes zoals opritten en voortuinen te vergemakkelijken en dat proces goedkoper te maken, neemt onze gemeente aan de groepsaankoop van Haviland deel.

Hoe gaan we te werk?

Samen met een stuurgroep van inwoners gaan we op zoek naar de geschikte aannemer(s) om kleine en grote onthardingswerken rondom jouw woning te laten uitvoeren.

De gekozen aannemer geeft vervolgens een infosessie over zijn aanbod.

Interesse

Heb je interesse in deze groepsaankoop? Meld je dan tot en met 10 maart 2024 via de onderstaande knop aan!

Meld je aan

Wist je trouwens dat je bij het lokaal bestuur een premie voor ontharding kan aanvragen? De voorwaarden en het aanvraagformulier vind je via www.kampenhout.be/premie-ontharding.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met team Milieu via milieu@kampenhout.be of 016 65 99 13.

Deel deze pagina