Technische problemen tijdens gemeenteraad van januari 2022

Gepubliceerd op woensdag 9 februari 2022 14 u.

Tijdens de gemeenteraad van 20 januari ll. traden er technische problemen op.
Helaas vernamen we pas na de zitting dat er een technisch probleem was.

De raadsleden in de MS Teams-vergadering ondervonden hier geen hinder van, konden alles duidelijk horen en de zitting verliep verder normaal. De microfoon van de algemeen directeur en burgemeester bleek niet te werken richting de livestreaming van YouTube.

Hierdoor is de video op YouTube voor het publiek onvolledig om nog achteraf te bekijken/beluisteren aangezien enkel de raadsleden hoorbaar zijn en niet de algemeen directeur en burgemeester. De video werd intussen offline gehaald en vervangen door een zittingsverslag (zie bijlage).

Dit verslag geeft - van alle besproken onderwerpen - de essentie van de tussenkomsten en van de mondeling en schriftelijk gestelde vragen en antwoorden weer. De tussenkomsten van de algemeen directeur en de burgemeester, werden nog toegevoegd om tot een volledig zittingsverslag te komen.

Ongeacht de technische problemen, zijn de besluiten wel degelijk goedgekeurd door de gemeenteraad. De raadsleden hebben met alle kennis van zaken de voorliggende agendapunten kunnen beoordelen, aangezien zij de tussenkomsten van de burgemeester en de algemeen directeur wel konden horen.

Aangezien de besluiten door de gemeenteraad zijn aangenomen, werd de besluitenlijst overeenkomstig de bekendmakingsplicht gepubliceerd op de gemeentelijke website.

Als bijlage kunt u uitzonderlijk het zittingsverslag nalezen ter vervanging van de audiovisuele opname.