Met het oog op ieders gezondheid: activiteiten lokaal bestuur afgelast

Gepubliceerd op donderdag 25 november 2021 10.24 u.
Door het stijgende aantal besmettingen worden heel wat activiteiten en evenementen uitgesteld of afgelast. Dat brengt uiteraard de nodige onzekerheid met zich mee. Als lokaal bestuur willen we graag duidelijkheid scheppen, zowel voor de organisatoren als voor de deelnemers en bezoekers.

Activiteiten van het lokaal bestuur afgelast

Wegens de stijgende coronacijfers in ons land hebben we als lokaal bestuur beslist om de door ons georganiseerde activiteiten niet langer te laten plaatsvinden. We kiezen daarmee voor het veiligst mogelijke scenario, met als doel ieders gezondheid maximaal te beschermen. Zo werden de kerstmarkt en de onthaalavond voor nieuwe inwoners al afgelast en zullen ook de culturele activiteiten in De Krop voorlopig helaas niet meer doorgaan.

Zoals je zal merken, hebben heel wat andere organisaties zelf ook reeds hun activiteiten geannuleerd. Denk onder meer aan de jaarlijkse sinterklaasstoet. In dat geval is het de organisatie of vereniging zelf die het initiatief neemt om een activiteit al dan niet af te gelasten. Die beslissing wordt hun dus niet opgelegd door het lokaal bestuur.

Om welke activiteiten gaat het concreet?

Concreet schrappen we momenteel de onderstaande activiteiten.

De Krop

Met uitzondering van Café Combinne, worden alle activiteiten georganiseerd door het lokaal bestuur en door heemkring Campenholt t.e.m. december 2021 geannuleerd.

  • dinsdag 7 december - De bib nodigt uit: Tom Bergs
  • vanaf zaterdag 11 december - Tentoonstelling Will Tura
  • maandag 13 december - Lezing Bruno De Wever: Collaboratie en verzet in WO II
  • dinsdag 28 december - Cinema Campenholt: Will Tura

Bibliotheek

  • zaterdag 11 december - CoderDojo

Bib Late Night (vrijdag 26 november) evenals Luistervinken en Handwerkcafé (zaterdag 27 november) zullen wel nog plaatsvinden.

Wat met andere activiteiten in onze gemeente?

Aangezien de federale regels het toelaten, beslist het lokaal bestuur niet om álle activiteiten in Kampenhout te annuleren. Daarbij houden we rekening met het huidige, relatief lage aantal coronabesmettingen in onze gemeente. Wat volgens de geldende maatregelen kan doorgaan, is dus nog toegelaten. Gezien het grote aantal activiteiten dat al geannuleerd wordt, raden we in het kader van de volksgezondheid wel af om activiteiten te organiseren.

Wens je de komende periode toch nog een activiteit of evenement te organiseren, maar twijfel je eraan of dat wel kan? Bezorg ons je vraag (het liefst met een duidelijk plan en/of draaiboek) via corona@kampenhout.be.

Jouw vraag komt dan aan bod tijdens het gemeentelijke coronaoverleg dat elke week plaatsvindt. We bekijken je voorstel en laten je zo snel mogelijk weten of jouw activiteit al dan niet kan doorgaan en zo ja, op welke manier.

Wij hopen dat we op ieders begrip en medewerking kunnen rekenen. Samen zetten we alles op alles om deze vierde golf in te dijken, want voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Wanneer er vanuit de federale overheid bijkomende maatregelen volgen, houden we jullie uiteraard op de hoogte.