Infosessie 'Kwaliteitsvol (ver)huren' - UITGESTELD

Gepubliceerd op dinsdag 9 november 2021 13 u.
Wens je, als huurder of verhuurder, meer te weten te komen over o.m. het Vlaams Woninghuurdecreet en de normen rond woningkwaliteit? Wil je graag de mogelijkheid krijgen om je vragen daaromtrent voor te leggen aan een team van experten? Schrijf je dan in voor de infosessie kwaliteitsvol (ver)huren!

Vlaanderen heeft sinds 2019 een eigen Vlaams Woninghuurdecreet en de Vlaamse Codex Wonen is bij de start van dit jaar aangepast. Om daarbij wat meer duiding te geven, organiseren de lokale besturen van Kampenhout, Grimbergen, Steenokkerzeel en Zemst samen met Woonwinkel Noord een infosessie.

Tijdens de infosessie zal je meer te weten komen over het Vlaams Woninghuurdecreet, huurgeschillen, de normen omtrent woningkwaliteit en het conformiteitsattest. Die onderwerpen worden toegelicht door de jurist van de Verenigde Eigenaars, de vrederechter van het kanton Meise, een expert woningkwaliteit Wonen-Vlaanderen en de woonconsulent van de gemeente Grimbergen. Ook zal er voldoende tijd zijn om persoonlijk vragen te stellen aan experten ter plaatse.

De infosessie vindt live plaats in het gemeentehuis van Grimbergen (Prinsenstraat 3, 1850 Grimbergen), maar wordt gelijktijdig op groot scherm geprojecteerd in de Glazen Zaal van OCMW Kampenhout (Dorpsstraat 9, 1910 Kampenhout). Wie wil, kan de sessie ook digitaal volgen.

OPGELET! Door de huidige coronacijfers en -maatregelen zal deze infosessie niet langer doorgaan op dinsdag 7 december 2021, maar stellen we ze uit naar dinsdag 15 maart 2022 (om 19 uur). Wij hopen tegen dan dat de omstandigheden het toelaten om een veilig infomoment te organiseren waarbij eventueel fysieke aanwezigheid mogelijk is. De beide locaties (gemeentehuis Grimbergen en OCMW Kampenhout) zullen behouden blijven. Wie al ingeschreven was, werd ook via e-mail op de hoogte gebracht. We zetten je inschrijving dan over naar de nieuwe datum.