Nieuwe kindergemeenteraad ingehuldigd

Gepubliceerd op maandag 13 september 2021 12.25 u.
Op vrijdag 10 september installeerde het lokaal bestuur de nieuwe kindergemeenteraad tijdens het Kampenhoutse kermisweekend. Begin juli vond de verkiezing plaats in het Park van Relst. Laura Swinnen kroonde zich daar tot de nieuwe kinderburgemeester.

Door de coronamaatregelen was het alweer 2 jaar geleden dat er nog een kindergemeenteraadsverkiezing plaatsvond in Kampenhout. Die verkiezing gebeurt traditioneel in het Park van Relst, waar de kandidaten het beste van zichzelf geven tijdens leuke spelrondes.

Na een eerste quizronde bleven nog 10 kandidaten over. Zij streden verder tijdens verschillende ludieke proeven. Uiteindelijk was het dus Laura Swinnen die als winnaar uit de bus kwam en zich het komende jaar kinderburgemeester van Kampenhout mag noemen.

Alle 19 deelnemers zetelen in de kindergemeenteraad en vertegenwoordigen een jaar lang de Kampenhoutse kinderen. Zij krijgen de kans om hun stem te laten horen en meningen uit te wisselen over wat er leeft in Kampenhout. Bovendien zullen ze ook uitgenodigd worden voor tal van plechtigheden in Kampenhout. Ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

Wie zetelt het komende jaar in de Kampenhoutse kindergemeenteraad?

  • Kinderburgemeester: Laura Swinnen
  • Kinderschepenen: Fien Vanhoof (eerste kinderschepen), Emma Taes, Tom Boni, Ziva Watzeels en Amber Stroeykens-Verhulst.
  • Kindergemeenteraadsleden: Anouk Fransen, Elisiana Elsen, Felien Laermans, Francois Gevaert, Hanne Jacobs, Jana Weymeers, Kaat Godts, Lauren Michiels, Lex Vijverman, Lili Vanhove, Loewie Taes, Rikki Debacker en Sofia Vande Velde

Installatie in De Krop

De officiële installatie van de nieuwe kindergemeenteraad gebeurde nu pas tijdens het Kampenhoutse kermisweekend van 10 september. Alle kandidaten legden de eed af en mochten nadien genieten van een welverdiende receptie.

De inhuldiging vond plaats in het splinternieuwe cultuur- en beleefcentrum De Krop dat begin oktober de deuren opent voor het grote publiek. De kindergemeenteraadsleden kregen zo als eerste een voorsmaakje van het nieuwe culturele hart van Kampenhout.

Sfeerbeelden van de inhuldiging vind je HIER.