Opgebruiken en omruilen oude restafvalzakken

Gepubliceerd op donderdag 26 augustus 2021 15.06 u.
De ‘oude’ groene restafvalzakken kan je nog gebruiken tot 31 augustus 2021. Daarna nemen de ophalers van Interza ze niet meer mee. Van 1 tot en met 30 september krijg je de kans om oude restafvalzakken om te ruilen.

Wat moet je doen als je na 31 augustus nog oude restafvalzakken hebt?

In september 2021 kan je deze nog inleveren voor terugbetaling. Je kan je overschot binnenbrengen:

  • op het hoofdkantoor van Interza in Zaventem (Hoogstraat 185, Zaventem),
  • op het recyclagepark (Neerstraat 20, Kampenhout) tijdens de openingsuren,
  • of in het gemeentehuis (Gemeentehuisstraat 16, Kampenhout) bij het departement grondgebiedzaken. Dat is het gebouw aan de achterkant van het gemeentehuis. Je kan elke werkdag tussen 9 en 12 uur langskomen.

We rekenen een administratieve kost aan voor de terugbetaling. Het is dus altijd voordeliger om je resterende zakken op te gebruiken. 

Hoe ga je te werk?

  • Download het terugbrengformulier op de Interza-website, onderaan deze pagina of neem er ééntje mee op het recyclagepark.
  • Vul het formulier volledig in en hang het met een elastiekje rond de rol zakken.
  • Breng het ingevulde formulier in september samen met je zakken naar een terugbrengpunt (hoofdkantoor Interza, het recyclagepark, gemeentehuis).

Wat gebeurt er dan?

  • Op het einde van de maand september verzamelen we de zakken bij Interza.
  • De teruggebrachte zakken worden geteld en de aankoopprijs krijg je voor het einde van het jaar teruggestort op je rekening, met een aftrek van 10% voor de administratieve afhandeling.

Opgelet: de inzameling start pas op 1 september. Het heeft dus geen zin om nu al rollen binnen te brengen.

Enkel met een volledig ingevuld en ondertekend formulier kunnen we je terugbetalen. Interza controleert op namaakzakken. Wie valse zakken probeert in te leveren, kan een boete verwachten! Afvalzakken die je gratis kreeg als sociale tegemoetkoming, betalen we niet terug. Maximum twee rollen per adres.