UPDATE: Heraanleg rotondes Kampenhout-Sas

Gepubliceerd op vrijdag 10 juli 2020 11.15 u.
Wegen en Verkeer start eind augustus met de heraanleg van de twee rotondes op de kruising van de Leuvensesteenweg (N26) en de Haachtsesteenweg (N21). De werken zullen niet gelijktijdig verlopen. Eind augustus wordt gestart aan de veilingkant, vanaf eind februari aan de kant van Mechelen.

Rotondes met twee rijstroken en voorsorteerstroken

Kampenhout-Sas is het kruispunt tussen twee belangrijke gewestwegen: de N26 tussen Mechelen en Leuven en de N21 tussen Haacht en Brussel. Op deze kruising bevinden zich twee rotondes. Om de doorstroming en veiligheid te verbeteren, plant Wegen en Verkeer de heraanleg van deze rotondes.

De twee rotondes worden omgevormd tot tweestrookse rotondes met voorsorteerstroken. Op zo’n rotonde kiezen bestuurders de juiste rijstrook voor ze de rotonde oprijden. Door het verkeer te organiseren voor de rotonde, kan het verkeer vlotter doorrijden en verkleint het risico op conflicten. 

Vanaf eind augustus: werken aan rotonde kant veiling (Leuven)

De werken aan beide rotondes zullen niet gelijktijdig verlopen. Eind augustus zal eerst de rotonde aan de kant van de veiling (richting Leuven) aangepakt worden. Deze werken zullen duren tot de winter (eind november/begin december). Er zal gewerkt worden in een drietal fasen, waarbij verkeer in alle richtingen mogelijk blijft, maar we zullen uiteraard rekening moeten houden met vertragingen.

Vanaf eind februari: werken aan rotonde kant Mechelen

Tijdens de wintermaanden zal er niet gewerkt worden. Vanaf eind februari zullen de werken aan de rotonde aan de kant van Mechelen starten. Ook hier wordt verwacht dat de werken drie maanden zullen duren (tot eind mei) in een drietal fases.

Aanleg voetgangersoversteekplaatsen kruispunt Oudestraat

De werken aan de rotondes aan Kampenhout-Sas zijn niet te verwarren met de geplande werken op de Haachtsesteenweg aan het kruispunt met de Oudestraat. Volgens de huidige timing zullen hier na het bouwverlof, tussen 3 en 21 augustus (planning nog onder voorbehoud), voetgangersoversteekplaatsen worden aangelegd.

Meer informatie over deze werken kan je HIER vinden.

Blijf op de hoogte!

Van zodra we meer gedetailleerde informatie krijgen van Wegen en Verkeer over deze werken en de verschillende fases, zal je dit vernemen via onze communicatiekanalen. Hou dus zeker onze website en onze facebookpagina in de gaten of abonneer je op onze digitale nieuwsbrief.

Deze informatie zal je ook kunnen vinden op de projectpagina op de website van Wegen en Verkeer. Via deze pagina kan je je ook inschrijven op de nieuwsbrief over deze werken. We raden iedereen aan om dit zeker te doen!