Heraanleg rotondes Kampenhout-Sas

Gepubliceerd op donderdag 11 juni 2020 8.23 u.
Wegen en Verkeer start volgens de huidige planning in de zomer van 2020 met de heraanleg van de twee rotondes op de kruising van de Leuvensesteenweg (N26) en de Haachtsesteenweg (N21). De startdatum van deze werken is op dit moment nog onzeker door de maatregelen in het kader van het coronavirus.

Rotondes met twee rijstroken en voorsorteerstroken

Kampenhout-Sas is het kruispunt tussen twee belangrijke gewestwegen: de N26 tussen Mechelen en Leuven en de N21 tussen Haacht en Brussel. Op deze kruising bevinden zich twee rotondes. Om de doorstroming en veiligheid te verbeteren, plant Wegen en Verkeer de heraanleg van deze rotondes.

De twee rotondes worden omgevormd tot tweestrookse rotondes met voorsorteerstroken. Op zo’n rotonde kiezen bestuurders de juiste rijstrook voor ze de rotonde oprijden. Door het verkeer te organiseren voor de rotonde, kan het verkeer vlotter doorrijden en verkleint het risico op conflicten. 

Blijf op de hoogte!

De meest recente informatie vind je op de website van Wegen en Verkeer. Via deze pagina kan je je ook inschrijven op de nieuwsbrief over deze werken.