Gewijzigde inschrijvingsprocedure voor sociale woningen vanaf 18 maart

Gepubliceerd op woensdag 13 maart 2024 8.35 u.
Sta je op de wachtlijst voor een sociale huurwoning of wens je je als kandidaat-huurder in te schrijven? Hou dan zeker rekening met enkele belangrijke deadlines!

Jouw kandidatuur aanpassen?

Vanaf 18 maart 2024 zullen kandidaat-huurders voor een sociale woning zich online kunnen inschrijven via het centraal inschrijvingsregister (CIR). Ook het inschrijvingsdossier inkijken en aanpassen kan vanaf die datum online. In de tussentijd kan je je nog steeds op papier inschrijven.

Sta je al op de wachtlijst? Dan kan je vanaf 18 maart 2024 jouw inschrijvingsdossier online inkijken en aanpassen. Wil je jouw dossier echter nu al aanpassen, dan neem je contact op met de woonmaatschappij. De woonmaatschappij voor Kampenhout is de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting.

Actualisatie en herbevestiging van je kandidatuur

Wanneer het CIR in werking treedt, zullen alle bestaande kandidaat-huurders ingeschreven voor 18 november 2023 hun kandidatuur moeten herbevestigen:

  1. Je ontvangt een brief van de woonmaatschappij.
  2. Je bevestigt binnen max. 30 dagen na ontvangst van deze brief jouw inschrijving.
  3. Reageer je niet? Dan ontvang je een herinneringsbrief en krijg je max. 15 dagen de tijd om te reageren.
  4. Als je ook op de herinnering niet reageert, word je geschrapt uit het register.

Als kandidaat-huurder kan je jouw dossier bevestigen door online in te loggen in het CIR
met je identiteitskaart of via itsme. Als je niet langer aan de voorwaarden voldoet, word je geschrapt uit het inschrijvingsregister.

Heb je vragen? Elke laatste dinsdag van de maand organiseert de Gewestelijke Maatschappij Volkshuisvesting van 10 tot 12 uur ook een zitdag in het Godshuis (Dorpsstraat 9) of contacteer ons via woonloket@kampenhout.be of 016 65 99 99.