Vier oudejaarsnacht zonder zorgen met De Lijn

Gepubliceerd op maandag 20 november 2023 9.53 u.
2024 komt stilaan in zicht! Het lokaal bestuur wil ervoor zorgen dat iedereen van een fijn en verantwoord eindejaar kan genieten. Daarom beslisten we deel te nemen aan het speciale netwerk dat De Lijn opzet om feestvierders ’s nachts veilig naar hun bestemming te brengen.

Wie van plan is om oudjaar in Leuven te vieren, kan vanuit onze gemeente feestbus 4 Kampenhout - Herent - Leuven nemen. Die zal vanaf de halte Berg Oud Station vertrekken. De reis verloopt vervolgens via Kampenhout-Sas en Herent tot aan Leuven Station. Reizigers kunnen aan alle tussenliggende haltes op- en afstappen.

Ritten zijn om het uur mogelijk vanaf 22 uur. In Leuven Station zullen rond 1 uur ’s nachts om het uur bussen vertrekken richting Kampenhout (eindhalte: Berg Oud Station) tot 6 uur ‘s ochtends. Zo kan jij zorgeloos het nieuwe jaar inzetten!

Je vervoerbewijs voor oudejaar

Met een oudejaarsticket23 reis je onbeperkt voor maar 4 euro. Je ticket is geldig vanaf 31 december 2023 om 18 uur tot de dag erna (1 januari) om 23.59 uur.

Het oudejaarsticket23 is vanaf 21 december 2023 tot en met 1 januari 2024 te koop via:

Op 31 december (vanaf 18 uur) en 1 januari kan je je ticket ook kopen via sms. Dat gaat zo:

  • Sms EVENT naar 4884 om je ticket meteen op zak te hebben (+ 0,15 euro operatorkost).
  • Reis je samen met meerdere mensen? Betaal dan maar één keer de operatorkost van 0,15 euro. Dat kan voor max. 5 personen. Hoe? Typ dan een cijfer tussen 2 en 5 achter EVENT (bijv. voor 3 personen: EVENT3).

Ook alle andere vervoerbewijzen (zoals tickets, rittenkaarten en abonnementen) zijn geldig.

Binnenkort vind je op de website van De Lijn meer informatie over de dienstregeling.