Duurzame helden in de kijker tijdens Week van de duurzame gemeente

Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 14.47 u.
Van 18 tot en met 25 september 2023 vindt de zesde editie van de ‘Week van de duurzame gemeente’ plaats. Tijdens die campagneweek, een initiatief van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG), zet het lokaal bestuur verschillende duurzame helden online in de schijnwerpers.

Eind juni lanceerde het lokaal bestuur een oproep naar zijn inwoners om hun duurzame helden te nomineren. Duurzame helden zijn individuen, groepen, scholen, ondernemingen en verenigingen die op hun manier – of dat nu met kleinere of grotere acties gebeurt – aan een of meer duurzame ontwikkelings­doelstellingen bijdragen. De oproep leverde zes waarde­volle nominaties op.

Zo zullen oogsttuin de Plukheyde, natuurvriendelijk modelkamp Kamp en Hout, Repair Café Kampenhout, kinderopvang De Vlindertuin, basisschool Het Klimtouw en de Kampenhoutse Propere Burgers beurtelings in de kijker staan via de gemeentelijke Facebook- en Instagrampagina. Als startschot voor de Week van de duurzame gemeente hees het lokaal bestuur de campagnevlag aan het gemeentehuis.

Benieuwd naar onze duurzame helden? Neem een kijkje op www.kampenhout.be/duurzame-helden-2023.