Expo 'Teeltselectie? Een vak apart!' vanaf 8 oktober in De Krop

Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 9.04 u.
Van zondag 8 tot en met dinsdag 31 oktober loopt de gratis expo 'Teeltselectie? Een vak apart!' in De Krop. Je ontdekt er alles over het vakmanschap achter het telen van zaden. Op 8 oktober organiseren we een grote opening met o.a. van 14 tot 17 uur doorlopend gratis huifkartochten. Kom zeker langs!

Een mooie witloofkrop, een stevige preistengel, een voedzame kikkererwt of een smakelijke rode biet. Telers die hun eigen zaden kweken, hebben vat op heel wat kenmerken van hun groenten of (peul)vruchten. Daarvoor doen ze aan teeltselectie. Wat dat is en hoe ze dat precies doen? Het Centrum Agrarische Geschiedenis ging met een camera op pad om dit vakmanschap te doorgronden. Het resultaat ontdek je tijdens een boeiende expo in De Krop. Voor kinderen is er een leuke themazoektocht.

Praktisch

  • Wanneer: van zondag 8 tot en met dinsdag 31 oktober
  • Tijdstip: tijdens de openingsuren
  • Waar: De Krop (Dorpsstraat 9b, 1910 Kampenhout)
  • Prijs: gratis

Deze expo is een initiatief van het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) en kwam tot stand in het kader van het project Focus Vakmanschap, een initiatief van Bokrijk - Vakmanschap & Erfgoed, in samenwerking met CEMPER, CAG, ETWIE, FARO, Histories, PARCUM en Werkplaats Immaterieel Erfgoed, met de ondersteuning van de Vlaamse Overheid.