Repair Café in Kampenhout: word jij vrijwilliger?

Gepubliceerd op donderdag 16 maart 2023 10 u.
De Kampenhoutse seniorenraad SenioKa wil starten met een Repair Café, een gratis bijeenkomst waar vrijwilligers elkaar helpen bij het herstellen van voorwerpen. Om het project op te starten zoeken we vrijwilligers. Heb jij interesse om deel te nemen?

Wat is een Repair Café?

Een Repair Café is een gratis bijeenkomst waar buurtbewoners elkaar vrijwillig helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Heb je haperende spullen en zijn ze verplaatsbaar? Breng ze dan zeker binnen. Het gaat onder andere om kleine elektronica, kleding, fietsen en computers. Een Repair Café is goed voor het milieu, jouw portemonnee en je ontmoet er mensen uit je buurt.

Hoe werkt het?

Een groep handige vrijwilligers staat ter beschikking om, indien mogelijk, jouw haperende voorwerpen te 'repareren'. Dat lukt in meer dan 70% van de gevallen en het is gratis. Als een duurder stuk vervangen moet worden, dan zoeken we naar de goedkoopste oplossing, uiteraard steeds in samenspraak.

Kan zo’n Repair Café ook in Kampenhout?

Ja, dat kan! Daarvoor hebben we wel handige vrijwilligers nodig, die zich een keer per maand op een vaste en vlot toegankelijke locatie willen inzetten voor anderen.

Wil je vrijwilliger worden?

Spreekt dit project je aan en wil je je inzetten als vrijwilliger bij het Repair Café? Stuur dan een mail naar senioka@kampenhout.be. We maken vervolgens een afspraak voor een verkennend gesprek. Je hoeft geen expert te zijn, wel een 'handige harry' of naaister. Je staat er ook nooit alleen voor, want de verantwoordelijken van het Repair Café in Steenokkerzeel staan je met raad en daad bij, zolang dat nodig is. Sinds 2016 hebben zij reeds ervaring opgedaan met hun Repair Café.

Het Repair Café is ontstaan binnen SenioKa, de seniorenadviesraad van Kampenhout. Voor meer informatie kan je terecht bij senioka@kampenhout.be.