Staatssecretaris de Moor ziet af van oprichting opvangcentrum in Kampenhouts Hellebos

Gepubliceerd op donderdag 23 maart 2023 16.04 u.
Donderdag 23 maart 2023 bracht het kabinet van staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole de Moor het lokaal bestuur telefonisch op de hoogte dat ze ingaan op de schriftelijk gestelde vragen om af te zien van de plannen om een opvangcentrum te lokaliseren op de terreinen in het Hellebos.

De vergunningsproblematiek en het niet aanwezig zijn van stromend water en rioleringen – de exacte redenen die het lokaal bestuur reeds aangaf op zondag 5 maart 2023 – waren bepalend om deze piste te verlaten. Ook de bijzondere natuurwaarde van het gebied lag mee aan de basis van deze beslissing.

De voorbije 14 dagen vond er dan ook intensief overleg plaats met de verschillende kabinetten. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor heeft steeds op een open manier met het lokaal bestuur overleg gehad. Dat constructieve overleg resulteerde in het verlaten van deze denkpiste. Als lokaal bestuur zijn we tevreden dat onze beleidsvisie om de zone naar natuurgebied te herbestemmen hier ook gerespecteerd wordt. Hopelijk keert de rust in het Hellebos nu terug.

Meer info over wat hieraan vooraf ging, vind je op onze pagina met veelgestelde vragen: www.kampenhout.be/hellebos.