UPDATE 09.01 • werken Aarschotsebaan, Balkestraat, Terloonststraat en Stokstraat: nieuwe fase vanaf 10 januari

Gepubliceerd op maandag 9 januari 2023 17.30 u.
Volgend op de werken die voor de kerstvakantie plaatsvonden, worden vanaf 10 januari boringen en sonderingen uitgevoerd in de Terloonststraat, Stokstraat, Aarschotsebaan en Balkestraat. Die grondonderzoeken, in opdracht van Aquafin, zijn nodig voor de studie van rioleringsplannen op langere termijn.

De aannemer gaat gefaseerd te werk per straat. Omdat de werfwagen die gebruikt wordt om de boringen en sonderingen uit te voeren de gehele breedte van de straat inneemt, is de straat per fase gedurende de werken overdag afgesloten voor doorgaand verkeer. De signalisatie wordt alleen tijdens de effectieve werkzaamheden geplaatst. Buiten de werkuren en in het weekend zijn de straten gewoon bereikbaar.

UPDATE • Planning vanaf 10 januari 2023 per straat en mogelijke hinder

In opdracht van Aquafin voert de aannemer een grondonderzoek uit naar de stabiliteit van de ondergrond. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken zal slechts één straat tegelijk afgesloten worden. We geven hieronder een overzicht van de planning en de mogelijke verkeershinder.

  • dinsdag 10 januari t.e.m. maandag 16 januari - Terloonststraat: omleiding voorzien via de Balkestraat;
  • dinsdag 17 januari t.e.m. woensdag 25 januari - Stokstraat: omleiding voorzien via de Aarschotsebaan en de Terloonststraat;
  • donderdag 26 januari t.e.m. vrijdag 3 februari - Aarschotsebaan: doorgaand verkeer mogelijk;
  • maandag 6 februari t.e.m. woensdag 8 februari - Balkestraat (huisnummer 56 tot aan kruispunt met Stokstraat): omleiding voorzien via de Terloonststraat, Aarschotsebaan en de Wildersedreef.