'Introductie tot mindfulness en de dagelijkse gelukjes' door Ilse Dhont

Gepubliceerd op vrijdag 2 september 2022 9.51 u.
Op dinsdag 4 oktober 2022 verwelkomen we Ilse Dhont voor een lezing in het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. In haar bevattelijke en laagdrempelige lezing geeft ze jou een introductie tot mindfulness en de dagelijkse gelukjes. Bestel snel jouw ticket!

Nu we weer stilaan uit de coronacrisis klauteren, beseffen velen dat hun leven niet is wat ze werkelijk willen, dat het allemaal te druk is, dat de maatschappij eigenlijk te veel van hen vraagt. Resultaat is een hoofd boordevol chaos en een leven dat zomaar voorbij flitst. Een leven op automatische piloot, terwijl het eigenlijk vol kleine gelukjes zit.

Mindfulness zit de laatste jaren duidelijk in de lift en velen zijn er nieuwsgierig naar, maar denken spontaan aan lang stilzitten op een meditatiekussen of aan ruimtes vol wierook. 

Ilse van Rustmakers bewijst in de lezing ‘Introductie tot mindfulness en de dagelijkse gelukjes’ dat het ook anders kan. In deze laagdrempelige lezing betrekt ze de deelnemers actief met eenvoudige oefeningen die inzichten en tips opleveren om mindfulness in het dagelijks leven te verweven en zo weer gelukkiger door het leven te gaan. 

De inzichten worden gestaafd aan de hand van onderzoeken uit mindfulness en positieve psychologie. Ilse verwijst in de lezing ook graag naar de meest recente literatuur, zodat de deelnemers niet alleen met inzichten en tips naar huis gaan, maar ook met een boeiende leeslijst.

  • Wanneer: dinsdag 4 oktober
  • Waar: De Krop (Dorpsstraat 9b)
  • Tijdstip: 19.30 uur
  • Tickets bestel je HIER.