Tel je mee het verkeer in jouw straat op donderdag 19 mei?

Gepubliceerd op dinsdag 26 april 2022 14.13 u.
Hoe gezond is het verkeer in jouw straat? Dat willen we graag te weten komen. De gemeente Kampenhout doet daarom op donderdag 19 mei 2022 opnieuw mee aan Straatvinken. Dat is het jaarlijkse telmoment - intussen al de vijfde jaargang - dat de samenstelling meet van het verkeer in jouw omgeving.

Hoe doe je dat, Straatvinken?

Gedurende één uur noteer je hoeveel voetgangers, fietsers, auto's en andere voertuigen er door jouw straat passeren. Dat gebeurt via een speciale tel-tool of een papieren telformulier. Wetenschappers onderwerpen de resultaten vervolgens aan een analyse. Het telmoment vindt plaats tijdens een avondspits op een donderdagavond in mei. Daarnaast brengen de Straatvinken ook de bredere verkeersleefbaarheid van hun straat in kaart over de manier waarop ze hun straat beleven.

Telde je vorig jaar al mee? Doe dat dan zeker opnieuw. Het geeft de onderzoekers de mogelijkheid om de resultaten van verschillende jaren met elkaar te vergelijken en vooral om vast te stellen of onze straten gezonder worden of niet.

Praktisch

  • Vink op donderdag 19 mei 2022 aan hoeveel voetgangers, fietsers, auto's en andere voertuigen er door jouw straat passeren.
  • Tel één uurtje: van 17 tot 18 uur.
  • Schrijf je in via: https://straatvinken.be/ik-tel-mee/. Op die pagina vind je ook de tel-tool.
  • De resultaten van de voorbije jaren vind je HIER.
  • Vul vanaf zondag 22 mei 2022 zeker ook de bevraging van Straat-O-sfeer in over hoe jij het leven in jouw straat ervaart. Meer info vind je HIER.

Wens je graag wat meer informatie? Surf naar www.straatvinken.be.

Straatvinken is een samenwerking tussen de Ringland Academie, de Universiteit Antwerpen en HIVA – KU Leuven.