Groepsaankoop laadpalen

Om de groei van duurzame mobiliteit en meer bepaald elektrisch rijden bij te houden, zouden er in België tegen 2030 zo’n 150.000 laadpalen bij moeten komen. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel!

Gelukkig vallen daar niet enkel publieke laadpalen onder: ook als particulier of bedrijf kan je het aantal opkrikken door zelf een laadpaal aan te kopen.

Rijd je met een elektrische wagen of wil je er als bedrijf voor zorgen dat jouw personeel en/of bezoekers hun elektrische wagen op je eigen bedrijfsterrein kunnen laden, dan is de aankoop van een private laadpaal een interessante keuze. Zo’n private laadpaal is:

  • Veilig: Langdurig aan een stopcontact laden kan tot oververhitting leiden. Een laadpaal is daar beter tegen bestand.
  • Snel: Met behulp van een laadpaal laad je tot wel 60% sneller dan met een gewoon stopcontact.
  • Goedkoop: Thuis laden is goedkoper dan laden aan een publieke laadpaal. Wanneer je ook nog eens zonnepanelen hebt, laad je je wagen zelfs kosteloos op.
  • Makkelijk: De auto ’s nachts of, op het werk, tijdens de werkuren laden zorgt ervoor dat je steeds met een opgeladen wagen kan vertrekken.

Om de aankoop en installatie van een private laadpaal voor jou eenvoudiger en goedkoper te maken, neemt Kampenhout aan de groepsaankoop van Haviland deel.

Wat zijn de voordelen van zo’n collectieve aanpak?

  • Je ontvangt gericht informatie, hulp en ondersteuning.
  • Er wordt gegaan voor de hoogste kwaliteit en de beste prijs door schaalvoordelen.
  • Je krijgt meer zekerheid omdat je een rechtstreeks contract met de geselecteerde leverancier afsluit.

Hoe gaan we te werk?

Een stuurgroep selecteert de firma die de laadpalen in onze gemeente zal leveren. Die stuurgroep bestaat uit inwoners, bedrijven, afgevaardigden van het lokaal bestuur, de milieuraad, … De groep kiest, in naam van onze gemeente, de meest geschikte firma uit.

Enthousiaste inwoners die mee willen beslissen aan welke voorwaarden de laadpalen moeten voldoen en aan welke eisen de leverancier(s) moeten beantwoorden, kunnen aan de stuurgroep deelnemen.

Planning stuurgroep

De planning ziet er als volgt uit:

Begin maart samenstelling stuurgroep (inschrijvingen zijn afgesloten)
Eind maart 1ste bijeenkomst: opstelling en uitsturing prijsvraag
Begin mei 2de bijeenkomst: evaluatie van offertes, selectie firma’s
Eind mei 3de bijeenkomst: uitnodiging geselecteerde firma’s voor toelichting offertes, firma aangeduid door stuurgroep

Als inwoner kan je, na aanstelling van de firma door de stuurgroep, een offerte op maat opvragen binnen de groepsaankoop.

Heb je interesse?

Wil je als particulier of bedrijf graag een eigen laadpaal plaatsen? Meld je dan geheel vrijblijvend aan via het online inschrijvingsformulier.

Meld je aan voor de groepsaankoop

Online infosessie op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2024 om 19 uur geeft de firma, aangeduid door de stuurgroep, toelichting tijdens een online infosessie.

Wil je graag meer weten over de groepsaankoop en aan de online infosessie deelnemen? Schrijf je in via de onderstaande knop! Na jouw inschrijving ontvang je tijdig de deelnamelink.

Schrijf je in voor de infosessie

Nadien kunnen geïnteresseerde inwoners of bedrijven hun laadpaal naar keuze bestellen. Je ontvangt dan een offerte van de leverancier en betaalt die binnen de gestelde termijn. De gekozen firma voert de werken bij de inwoner thuis of bij het bedrijf uit.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met team Milieu via milieu@kampenhout.be of 016 65 99 13.

Deel deze pagina