Met het oog op meer verkeersveiligheid: flitspalen op vijf nieuwe plaatsen

Gepubliceerd op dinsdag 22 november 2022 16 u.
Om de verkeersveiligheid op onze gemeentewegen te verhogen, plaatste politiezone KASTZE onlangs flitspalen op vijf verschillende plekken: de Voortstraat, Zeypestraat, Schoonstraat, Aarschotsebaan en Perksesteenweg.

Die wegen, waar de toegelaten snelheid 50 km/uur bedraagt, vormen een verbinding tussen aangrenzende gemeenten en tussen naburige woonkernen. Op regelmatige basis ontvingen wij van zowel bewoners als gebruikers van die wegen meldingen over overdreven snelheid. 

Daarop hing KASTZE er een telkast op om het probleem te onderzoeken, want meten is weten! Nadien ging de politie tot mobiele controles over. Op de vijf vermelde plekken lagen de snelheidsovertredingen steeds tussen de 20% en 40% van de gecontroleerde voertuigen en werd dan ook minstens tweemaal per maand gecontroleerd.

Dat verklaart de beslissing om op die wegen vaste palen te plaatsen. Zo wordt er constant gecontroleerd, wat er (hopelijk) voor zorgt dat bestuurders de maximaal toegelaten snelheid respecteren. Bovendien kan de politie daardoor hun mobiele flitscapaciteit elders in onze gemeente efficiënter inzetten.

Hou je snelheid dus in de gaten en draag mee bij tot een veiliger verkeer!