Michel Beyns nieuwe dorpsdichter van Kampenhout

Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 15.40 u.
Twee jaar lang droeg Els Smedts met trots de titel ‘Dorpsdichter van Kampenhout’. Op zaterdag 7 oktober gaf zij, tijdens de officiële prijsuitreiking in de bibliotheek, de fakkel aan Michel Beyns (70) door. Tot en met 2025 mag Michel zijn mede-Kampenhoutenaren met zijn poëtische pen verrassen.

Tot eind juni konden kandidaten een gooi naar het dorpsdichterschap doen door, naast een overtuigende motivatie, drie Nederlandstalige gedichten in te dienen, waaronder eentje over Kampenhout zelf. Inwoner Michel 'Misjel' Beyns wist het meest te overtuigen met zijn geschreven gedachtespinsels.

Hilaire Vanhove (schepen van Cultuur), Gerry Croon (teamverantwoordelijke Vrije tijd), Jan Hermans (voorzitter cultuurraad), Marleen Horemans (lid cultuurraad) en Jan Fonteyn (externe woordkunstenaar) zetelden in de jury. Zij gingen unaniem overstag voor de grote stijlvariatie en creativiteit die Michel aan de dag legde.

Michel woont al tien jaar in onze gemeente, volgde een driejarige cursus creatief schrijven en werkt momenteel aan een novelle over zijn familiegeschiedenis. Met zijn gedicht ‘Route 21’ neemt hij lezers mee van Brussel naar Haacht, langs de Haachtsesteenweg doorheen Kampenhout.

We wensen Michel heel veel succes en schrijfplezier toe!