Luchtkwaliteit in Kampenhout: blijft u graag op de hoogte? Vul de enquête in!

Gepubliceerd op vrijdag 9 augustus 2019 12.12 u.
Heel wat steden en gemeenten stapten mee in een project dat onderzoek doet naar een sensornetwerk voor luchtkwaliteitsmeting op lokaal niveau. We willen de burgers ook graag op de hoogte houden van de resultaten van deze metingen. Hoe wordt u het liefst op de hoogte gehouden? Vul de enquête in!

Momenteel zijn er in de meeste gemeenten en steden geen eigen luchtkwaliteitsmetingen ter beschikking. De luchtkwaliteit wordt wel gemeten maar de kostprijs van een meetstation laat het niet toe om dit in elke gemeente of stad te plaatsen. Daarom ontwikkelen enkele gemeenten en steden, waaronder Kampenhout, nu een alternatief om de luchtkwaliteit te meten met behulp van goedkopere sensoren die op meerdere plaatsen zullen worden uitgerold.

De bedoeling is om de inwoners ook inzicht te verschaffen in de actuele luchtkwaliteit zonder daarvoor beroep te moeten doen op een duur meetstation. Deze resultaten moeten natuurlijk aan de burgers worden gecommuniceerd op een duidelijke en grafisch aantrekkelijke manier. Het doel van deze enquête is om antwoord te geven op de vraag hoe mensen op de hoogte willen gehouden worden van de luchtkwaliteit in hun stad of gemeente en wat men juist wenst te weten en wat eventueel niet. 

We zouden het erg appreciëren als u 10 minuten de tijd wil nemen om de enquête in te vullen!

U kan de enquête HIER invullen!